De ce este recomandat să pui ulei de măsline peste brânză. Trucul care nu dă greș niciodată
Publicat pe 22.09.2022 la 09:48 Actualizat pe 22.09.2022 la 09:49
Există trucuri în bucătărie care îți fac viața mai ușoară și unele dintre ele sunt cele pentru conservarea alimentelor pentru mai mult timp. Unul dintre alimentele care poate fi păstrat în condiții excelente este brânza. Iată de ce este recomandat să pui ulei de măsline peste brânză!
- Pune ulei de măsline peste brânză!
- Vei vedea beneficiile acestui truc
Un bun bucătar știe cum să-și păstreze alimentele în stare bună pentru mai mult timp, în mod natural. Brânza este unul dintre alimentele care își schimbă culoarea și textura foarte ușor, dacă nu este păstrată în condiții bune sau este ținută pur și simplu la frigider. Uleiul de măsline îți va veni în ajutor!
De ce este recomandat să pui ulei de măsline peste brânză
Iubitorii de brânză știu că acest produs lactat este un însoțitor perfect al multor feluri de mâncare delcioase și nu poate să-ți lipsească din casă niciodată. Totuși, nu este de ajuns să cumperi o brânză bună, pentru că se poate transforma rapid în risipă, dacă nu ști cum să o depozitezi.
Ca să păstrați brânza proaspătă pentru cât mai mult timp, aveți nevoie de acest truc. Brânza ambalată, atunci când este ținută în frigider, rămâne proaspătă până la șase luni de la depozitare, dacă este păstrată în ambalajul nedeschis. Odată desfăcut ambalajul, brânza poate avea o durată de valabilitate de doar șase săptămâni.
Astfel, este important să știi cum să o depozitezi după ce nu mai este în ambalajul original. Trucul ideal constă în adăugarea uleiului de măsline peste brânză, într-un borcan, astfel încât alimentul să rămână proaspăt pentru mai mult timp.
De asemenea, este esențial să știți că brânza proaspătă trebuie să aibă o temperatură situată între 8 și 12 grade, astfel că ar fi indicat s-o puneți lângă sertarul legumelor din frigider. Totodată, un alt truc este cel cu hârtie absorbantă în interior într-un recipient care se închide etanș, în care vei pune brânza. Hârtia o să absoarbă umezeala, dar e important să o schimbați periodic
Citește și: Tartă cu brânză sărată. Rețetă simplă pentru un preparat plin de gust