De ce fermentează zacusca, de fapt. Greșeala făcută de cele mai multe gospodine
Publicat pe 11.09.2023 la 22:07 Actualizat pe 11.09.2023 la 22:07
Printre preparatele care se găsesc în cămara pentru iarnă se numără și zacusca. Ei bine, pentru că a venit toamna, cele mai multe gospodine prepară acum acest preparat extrem de cunoscut la noi în țară, și nu numai. Așadar, există și o greșeală făcută de cele mai multe bucătărese care strică preparatul și ajunge astfel să fermenteze.
- De ce fermentează zacusca
- Greșeala făcută de cele mai multe gospodine
Fără doar și poate zacusca este vedeta acestui sezon. Ei bine, știm deja că prepararea acesteia necesită foarte mult timp, iar, uneori gospodinele nu se pot bucura de rezultat pentru că aceasta ajunge să fermenteze. Acum, bucataresele iscusite au dezvăluit trucul prin care putem preveni acest lucru.
De ce fermentează zacusca
Zacusca este una dintre cele mai consumate preparate în sezonul rece, și nu numai. Însă, prepararea acesteia necesită și o atenție deosebită. Totodată, chiar și depozitarea ei pentru sezonul recene implică foarte mare grijă.
Așadar, în cazul în care legumele nu sunt gătite suficient, acestea pot fermenta ușor. Mai mult decât atât, există și alte greșeli care pot ruina munca gospodinelor.
În acest fel, printre greșelile făcute adesea de bucătărese se numără și faptul că ele nu închid eremtic borcanul. Astfel că, dacă acestea nu sunt închise corespunzător, aerul poate intra iar mucegaiul își poate face apariția în preparat.
O a doua greșeală care poate duce la fermentarea preparatului de zacuscă este și locul de depozitare al acesteia. Orice gospodină trebuie să știe că locul de depozitare nu este unul răcoros, asta dacă vor ca zacusca să nu fermenteze. Așadar, un truc la care apelează gospodinele este și adăugarea de conservat.
Cum se sterilizează corect borcanele de zacuscă
Pe vremuri, metoda de sterilizare uscată era cea mai folosită pentru sterilizarea borcanelor de zacuscă. Așadar, pentru realizarea acesteia, este necesară o tavă metalică pe care se pun borcanele și capacele încă umede, cu picăturile de apă rămase de la ultima clătire.
Apoi, după ce recipientele se pun pe tavă, o puteți introduce în cuptor. Totodată, este recomandat ca acesta să fie rece. Următorul pas, este cel în care tava se va scoate după ce stropii de apă de pe borcane încep să sfârâie.
Gospodinele știu că, în ceea ce privește temperatura, este indicat ca aceasta să fie între 105 – 110 grade Celsius. Mai mult decât atât, după ce sunt scoase din cuptor, este important să le lăsăm la răcit.
CITEȘTE ȘI: Rețetă pentru zacuscă de vinete cu boia. Preparatul este delicios și sănătos