De ce își linge câinele lăbuțele. Toți iubitorii de animale de companie ar trebui să știe asta
Publicat pe 22.01.2024 la 23:43 Actualizat pe 22.01.2024 la 23:43
Probabil ai observat și tu la câine că își linge excesiv lăbuțele și te-ai întrebat de ce face asta. Ei bine, noi îți vom explica motivele pentru care animalul tău de companie face asta. Iată ce ar trebui să ai în vedere!
- Motivele pentru care câinele își linge lăbuțele
- De ce face asta
În acest articol îți vom explica de ce câinele tău își linge lăbuțele. Animalul tău de companie poate face asta din mai multe motive. Toți iubitorii de câini ar trebui să știe asta!
Motivele pentru care câinele își linge lăbuțele
Curățare. Câinii folosesc limba pentru a-și curăța blana și lăbuțele. Acest gest face parte din ritualul lor de igienă.
Răcorire. Linsul lăbuțelor poate ajuta câinele să se răcorească în special în zilele călduroase. Glandele situate între degetele lor pot secreta transpirație, iar linsul poate contribui la evaporarea acesteia.
Confort și relaxare. Câinii pot linge lăbuțele ca o formă de auto-calmare în situații stresante sau pentru a se relaxa.
Durere sau iritație. Linsul excesiv al lăbuțelor poate indica disconfort, durere sau iritații la nivelul tampoanelor sau degetelor lor. În acest caz, este important să verifici dacă nu există răni sau iritații și să consulți un medic veterinar.
Obicei. Unele rase de câini au acest obicei și își ling lăbuțele ca o parte normală a comportamentului lor.
De ce nu este bine să lași câinele să mănânce zăpadă
Acum îți vom spune de ce nu este bine să lași câinele să mănânce zăpadă. Câini pot manifesta reacții alergice sau intoleranțe la anumite substanțe care pot fi găsite în zăpadă, precum poluarea, substanțele chimice utilizate pentru tratarea drumurilor sau substanțele pe care le-au putut acumula în timpul jocurilor în zăpadă.
Ingerarea excesivă de zăpadă poate duce la probleme digestive, inclusiv diaree. De asemenea, dacă zăpada este contaminată cu substanțe nedorite, poate provoca dificultăți gastrointestinale.
Câinii care rămân prea mult timp în zăpadă se pot expune riscului de hipotermie, în special dacă devin uzi sau dacă temperaturile exterioare sunt extrem de scăzute. Utilizarea hainelor potrivite poate preveni potențialele probleme la aceste animale.
Substanțele chimice utilizate pentru a îndepărta zăpada și gheața de pe drumuri pot fi toxice pentru câini. În cazul înghițirii sau contactului prelungit cu aceste substanțe, pot apărea probleme de sănătate.
Câinii pot să adune involuntar obiecte străine în gura lor în timp ce se joacă cu zăpada, acest lucru putând duce la răniri sau la obstrucții intestinale.