De ce mușcă pisicile. Ce vor să îți comunice când fac asta
Publicat pe 09.06.2022 la 17:27 Actualizat pe 09.06.2022 la 17:27
Animalele de companie sunt o bucurie pentru oricine. Ai o pisicuță acasă și observi că mereu are tendința de a te mușca? Ei bine, aceste animăluțe au o serie de motive pentru care pot face acest lucru. Ce vor ele să îți comunice când fac asta.
- Ce înseamnă când pisica ta mușcă
- Aceste animale vor să-ți comunice ceva
Foarte multe persoane aleg ca animal de companie pisicile, deoarece sunt animăluțele care se lingușesc cel mai mult și te fac să te simți extrem de bine. Totuși, acestea mușcă și nu înțelegi de ce fac aceste gesturi? Ei bine, ele vor să îți comunice ceva. Iată de ce fac acest lucru!
Ce înseamnă când pisica ta mușcă
Știm că este greu de crezut că mușcăturile pisicilor pot fi o formă de comunicare, însă ele fac asta din mai multe motive. Pisicile mușcă pentru că nu se simt bine, pentru că sunt speriate sau pentru că nu vor să fie mângâiate sau atinse de dumnevoastră în acel moment.
Pentru pisici, mușcătura este o formă de a se juca, pe lângă faptul că ele obișnuiesc să zgârie cu gheruțele. Pentru a preveni aceste mușcături deranjante, o pisică trebuie învățată încă de când este mică că acest lucru nu este agreat de dumnevoastră.
Mulți dintre stăpânii pisicilor spun că au fost mușcați de acestea din senin. Dacă o urmăriți pentru un timp, o să puteți observa că pisica este nervoasă sau nemulțumită, iar acest lucru îl observați când au blana zburlită pe spate, turtesc urechile, se feresc de atingeri sau mângâieri, mârâie sau dau excesiv din coadă.
Alte motive pentru care o pisică mușcă
Pisicile au câteva locuri unde nu le place să fie atinse sau mângâiate, indiferent de care este starea pe care o au. Locurile în care nu le place să fie mângâiate sunt lăbuțele din partea posterioară, după gât (într-o zonă puțin mai ascunsă) sau pe codiță, deoarece acestea vor avea impresia că vreți să le trageți de coadă și nu să le mângâiați.
Un alt motiv pentru care o pisică mușcă este pentru că se află într-o atmosferă stresantă, spre exemplu agitația din locuință, zhomotul puternic sau trântirea unor lucruri. Când vă mușcă încercați să o liniștiți, deoarece se sperie și mai tare dacă o alungați.
Citește și: Ce înseamnă când pisica ta miaună. Ce încearcă sa-ti spună, de fapt