De ce nu e bine să mai bei apa care a fost lăsată 2-3 ore în maşină, la temperaturi crescute. Pericolul la care te expui dacă o consumi: „Chiar nu recomand..."
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 23.06.2024 la 11:26
Actualizat pe 23.06.2024 la 11:26
Oriunde ai merge, fie că te deplasezi pe distanțe lungi sau mai scurte, când afară e caniculă, cele mai multe persoane obișnuiesc să ia cu ele o sticlă de apă. Deseori însă, acest recipient se întâmplă să fie uitat în mașină cu orele. De ce nu e bine să mai bei apa care a fost lăsată 2-3 ore în maşină, la temperaturi crescute. Pericolul la care te expui dacă o consumi.
- Este sigur să bei apă îmbuteliată lăsată într-o mașină, pe caniculă?
- Sfaturile oferite de specialiști
Așa-i că nu de puține ori ți s-a întâmplat să lasi o sticlă de platicu cu apă în mașină și să îți ia chiar și câteva zile până să o termini? Între timp, soarele încălzește mașina și, evident, și sticla de plastic. Află din rândurile de mai jos de ce nu e deloc bine să bei apa lăsată în mașină, la temperaturi crescute.
De ce nu e bine să mai bei apa care a fost lăsată 2-3 ore în maşină, la temperaturi crescute
Nu mai e un secret pentru nimeni fapul că un consum de apă fără chimicale este esențial pentru sănătate. Sunt specialiști care spun că, apa ținută în sticlele de plastic uitate timp de câteva ore în maşină nu mai este chiar curată, căci există riscul ca bucăţele de microplastic să ajungă în lichid.
Specialiștii recomandă să PET-urile şi să alegem apa la sticlă, mai ales când afară sunt temperaturi caniculare.
Posibile efecte asupra sănătății ale consumului de apă îmbuteliată lăsată în mașină, la temperaturi crescute
Multe studii de cercetare sugerează că expunerea la BPA poate avea efecte toxice asupra sănătății oamenilor. Totuși, acestea sunt limitate, deoarece sunt în principal studii pe animale. Încă nu se știe bine în ce măsură BPA afectează oamenii. Cu toate acestea, există unele temeri că BPA ar putea fi legat de următoarele probleme de sănătate:
- Diabetul de tip 2;
- boli cardiace;
- cancer de sân și prostată;
- astm;
- probleme hormonale, scrie springwellwater.com.
Citește și: Ce lichide să consumi pe caniculă? Alcoolul, complet interzis în timpul verii