De ce nu e bine să mănânci direct din caserolă. Greșeala pe care o face întreaga populație
Publicat pe 29.08.2022 la 14:36 Actualizat pe 29.08.2022 la 14:36
Ești plecat și trebuie să mănânci? Se întâmplă adesea ca mâncarea să fie depozitată în caserole, acestea fiind cele mai utile în transport. Cel mai recent studiu făcut de către specialiștii în sănătate, a arătat că este o mare greșeală să serviți mâncarea direct din ambalajul de plastic. De ce nu este bine să faci asta.
- Nu este bine să mănânci direct din caserolă
- Ce spun specialiștii
De ce nu este bine să mănânci mâncarea direct din caserolă
Majoritatea persoanelor au obiceiul de a mânca direct din caserolă sau chiar să încălzească mâncarea în ambalajul de plastic, în cuptorul cu microunde. Un studiu recent a arătat că plasticul este extrem de nociv pentru sănătate.
Materialul folosit foarte des la ambalarea alimentelor și a băuturilor este policarbonatul, iar acest material conține BPA. Această substanță poate ajunge ușor în alimente, mai ales atunci când intră în contact cu căldura.
BPA, substanță periculoasă pentru om
BPA este o substanță care prezintă un real pericol pentru om. Asta mai ales pentru cei mici. Expunerea la BPA a copiilor este asociată cu un nivel crescut de anxietate, hiperactivitate, neatenție sau chiar depresie, se arata intr-un studiu făcut în anul 2016.
Foarte important este ca atunci când cumpărăm caserole pentru mâncare trebuie să ne asigurăm că acestea nu conțin BPA și trebuie să verificăm ce alternativă sănătoasă au. În plus, caserolele care conțin BPA emană substanțe care ne pot afecta hormonal. Specialiștii în sănătate recomandă ca mâncarea să fie luată din caserolă și pusă pe o farfurie înainte de a fi încălzită la cuptorul cu microunde.
„Fenolii sunt chimicale la care suntem mereu expuși în viața de zi cu zi, iar BPA este cel mai comun fenol. Aceștia afectează sistemul endocrin, ceea ce înseamnă că pot interfera cu sistemul hormonal și prin urmare pot altera multe funcții esențiale ale corpului, inclusiv sistemele respiratorii și imunitare.”, a declarat Alicia Abellan, de la Barcelona Institute for Global Health.
BPA poate cauza infertilitate și chiar boli de inimă
Toxicitatea BPA este încă subiect de dezbatere, însă mai multe studii aduc argumente suficiente pentru evitarea acestui produs chimic. Astfel, s-a descoperit o legătură între BPA și dereglările hormonale, în sensul că expunerea la această substanță poate duce la tulburări endocrine cum ar fi sindromul ovarului polichistic, la infertilitate și chiar cancer de sân sau de prostată.