De ce nu este bine să bați șnițelul cu tocătorul special. Unealta înlocuitoare pe care o poți folosi
Publicat pe 31.01.2024 la 20:49 Actualizat pe 31.01.2024 la 20:49
Șnițele se numără printre cele mai apreciate preparate alimente din întreaga lume. Pentru că sunt ușor de gătit, cele mai multe gospodine aleg să le prepare pentru timpul puțin pe care îl petrec in bucătărie. Însă, puține știu că, pentru a fi fragede și gustoase, există câțiva pași pe care trebuie să-i urmați. Iată care este unealta pe care să o folosești pentru a bate carnea de pui!
- Șnițelul nu se bate cu tocătorul special
- Unealta pe care să o folosești pentru a o frăgezi
Șnițelul trebuie să fie bătut corect, însă puține bucătărese știu că acest lucru nu se face cu ajutorul tocătorului special. Ei b ine, carnea de pui nu trebuie bătută nici prea subțire, pentru că dacă e subțire se va usca, iar dacă e carnea prea groasă, riscă să nu se prăjească bine.
Șnițelul nu se bate cu tocătorul special
În cazul în care alegeți să bateți șnițelele cu partea zimțată a tocătorului, țineți minte ă partea respectivă nu face altceva decât să distrugă carnea. Însă, în cazul în care iubiți șnițelele, atunci știți că cele mai bune se fac prin tăierea pieptului de pui în bucăți subțiri și uniforme.
Gospodinele trebuie să țină minte că cel mai important proces este metoda prin care bați carnea de pui.
Mai exact, pieptul de pui se bate cel mai rapid, fără să fie nevoie de mult efort, în timp ce la șnițelele de porc sau vită aveți nevoie de mai mult timp, pentru că acest tip de carne are nevoie de mai multă frăgezire.
Totuși, multe dintre bucătărese aleg să folosească tocătorul special pentru șnițele, însă bucătarii nu îl recomandă, pentru că zimții lui doar distrug carnea.
Concret, în loc să utilizați un tocător, puteți bate carnea pentru șnițele cu un obiect greu și plat, precum o tigaie, o cratiță cu mâner, un sucitor, ba chiar și cu o sticlă de vin goală. Însă, neapărat, peste carne să puneți o folie alimentară înainte de a o bate.
Ingrediente
- 1-2 bucăți piept de pui
- 2 ouă
- 1/2 lingurițe de sare și piper
- 100 grame făină
- 2 linguri lapte
- 1/2 pahar de ulei.
Mod de preparare
Așadar, pentru a prepara șnițele ca la carte, trebuie să începi prin a spăla bine pieptul de pui și prin a proporționă în bucăți cât de cât potrivite, de o grosime suficient de mare astfel încât să poată fi bătute cu ciocanul de carne, fără să se dezintegreze.
În continuare, se așază o folie alimentară peste fiecare bucată, înainte de a o bate ușor cu ciocanul. Acum urmează pasul important în care bucățile de carne se vor condimenta apoi cu sare și piper după gust și se vor bate pe orizontală, nu pe lungimea lor.
Ei bine, apoi, separat, ouăle se bat cu puțină sare și se adaugă și lapte în compoziție, iar fiecare bucată de pui se trece prin făină și oul bătut, după care se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins.
CITEȘTE ȘI: Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Ingredientul secret care schimbă complet gustul