De ce nu trebuie să dormi cu ușa închisă. Sfaturi pentru un somn odihnitor
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 04.11.2023 la 22:04
Actualizat pe 04.11.2023 la 22:04
Multe persoane preferă să doarmă cu ușa deschisă, având diferite opțiuni. În timpului somnului, te poți izola de alte zgomote, iar temperatura camerei va rămâne una optimă. Totuși, dacă vei ține ușa deschisă, oxigenul va circula mai bine și nu vei avea parte de senzații neplăcute în timpul somnului. Dimineața, te vei bucura de o trezire liniștită, fiind plin de energie.
- De ce nu trebuie să dormi cu ușa închisă
- Sfaturi pentru un somn odihnitor
Multe persoane au obiceiul de a dormi cu ușa închisă și există destul de multe motive pentru această alegere. Poți avea mai multă liniște, mai ales dacă ceilalți membri ai familiei adorm mai târziu sau din dorința de securitate. Totuși, specialiștii sunt de altă părere în ceea ce privește acest fapt. Oxigenarea și ventilația aerului nu pot avea loc dacă ușa rămâne închisă timp de mai multe ore.
Motivele pentru care să ții ușa deschisă în timpul somnului
Există mai multe motive pentru care ar trebui să ții ușa deschisă în timpul somnului. Vei resimți efecte benefice și în ceea ce privește sănătatea ta.
Comunicare și acces: Dacă trăiești cu membri ai familiei sau colegi de casă și dorești să menții o comunicare ușoară sau să fii accesibil în timpul nopții, lăsarea ușii deschise poate face acest lucru mai convenabil.
Supravegherea copiilor sau animalelor de companie: Părinții pot alege să lase ușa deschisă pentru a supraveghea copiii mici în timpul somnului. De asemenea, proprietarii de animale de companie pot prefera să aibă acces la animalele lor în timpul nopții.
Confortul psihologic: Unele persoane se simt mai confortabil și mai relaxate știind că pot vedea sau auzi ceea ce se întâmplă în jurul lor. Acest lucru poate reduce sentimentul de izolare sau anxietate în timpul somnului.
Oxigenul este mai proaspăt dacă ții ușa deschisă
Dacă ai în camera ta o fereastră sau acces la lumină naturală, lăsarea ușii deschise în timpul zilei poate permite luminii naturale să pătrundă în încăpere, creând un mediu mai plăcut.
În timpul somnului, temperatura camerei rămâne una constantă, însă aerul va fi unul închis. Dacă vei lăsa ușa deschisă va permite aerului să circule în interiorul camerei și va furniza cantitatea necesară de oxigen pentru organism, în timpul perioadei de odihnă. Un aport adecvat de oxigen va îmbunătăți calitatea somnului și te va ajuta să te trezești mult mai odihnit.
CITEȘTE ȘI: Cum ne afectează trecerea la ora de iarnă. Ce spun specialiștii