De ce pocnesc genunchii. Tot ce trebuie să știi despre zgomotele pe care le fac articulațiile tale
Publicat pe 13.02.2024 la 21:34 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:38
Specialiștii susțin că articulația genunchiului este una dintre cele mai mari și mai complexe ale corpului omenesc. Se știe că aceasta este o articulație sinovială, formată din articulația tibio-femurală și articulația patelo-femurală. Ea permite efectuarea unei game largi de mișcări, fiind esențială pentru mișcarea bipedă. Insa, puțini știu care este motivul real pentru care pocnesc genunchii. Iată tot ce trebuie să știi despre zgomotele pe care le fac articulațiile tale!
- De ce pocnesc genunchii, de fapt
- Ce trebuie să știi despre zgomotele pe care le fac articulațiile tale
Atât funcția, cât și stabilitatea genunchiului depind de mușchi, oase, ligamente, cartilaj, țesut sinovial, lichid sinovial și alte țesuturi conjunctive. De asemenea, știm că cele patru ligamente stabilizatoare ale genunchiului sunt: încrucișat anterior, încrucișat posterior, colateral medial și colateral lateral.
Motivul pentru care pocnesc genunchii
Nu multe persoane știu, însă atunci când genunchii încep să trosnească, înseamnă că există o problemă la nivelul articulatiei.
Astfel, potrivit specialiștilor în acest domeniu, este bine să aveți în vedere faptul că articulația genunchiului este printre cele mai mari și mai complexe ale corpului, având rolul de a facilita diverse mișcări și fiind extrem de importantă pentru mersul biped.
Genunchi care trosnește
Ei bine, motivul pentru care genunchii troznesc din când în când nu este considerat anormal, însă dacă acele sunete sunt însoțite și de dureri este important să mergeți cât mai curând la un consult medical.
Mai mult decât atât, una dintre afecțiunile care pot să facă articulația genunchiului să trozneasca este gonartroză, o boală degenerativă care evoluează prin pierderea treptată și ireversibilă a cartilajului sau poate să fie vorba despre sindrom patelofemural, despre ruptra de menisc, bursita genunchiului sau artrita reumatoidă.
Remedii pentru genunchii care trosnesc
În acest fel, dacă vorbim despre remedii pentru genunchii care troznesc, primul la care trebuie să ne gândim este odihna suficientă.
Este deja cunoscut faptul că repausul articular trebuie să fie urmat de evitarea acțiunilor care provoacă sunetul respectiv și durere.
Alte remedii
Evitați pantofii incomozi, în special cei cu toc.
Dacă obișnuiți să faceți mișcare, vă sfătuim să va încălziți înainte și să nu suprasolicitați genunchii.
Adoptați un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.
Încercați să mențineți o greutate cât mai apropiată de normal.
Evitați sedentarismul. Mișcarea și exercițiile fizice sunt foarte importante pentru menținerea sănătății articulațiilor și masei musculare.
CITEȘTE ȘI: Ceaiurile care curăță sângele. Te ajută să scapi de toxine