De ce să pui scorțișoară în cafea. Trei beneficii importante
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 10.10.2023 la 12:38
Actualizat pe 10.10.2023 la 13:25
Specialiștii spun că este bine să pui scorțișoară în cafea, mai ales în cazul celor care vor să scape de kilogramele în plus. Condimentul are beneficii importante și asupra sistemului imunitar, și îmbunătățește circulația sângelui.
- De ce să pui scorțișoară în cafea
- Trei beneficii importante
Scorțișoara este folosită încă din cele mai vechi timpuri, fiind considerată un condiment care are și proprietăți terapeutice, pe lângă utilizarea ei în bucătărie. Specialiștii au ajuns la concluzia că scorțișoara are numeroase beneficii pentru sănătate și poate fi folosită inclusiv de cei care vor să scape de kilogramele în plus, dacă este adăugată în cafea.
Ce beneficii are scorțișoara
Unul dintre beneficiile consumului de scorțișoară este legat de reducerea inflamației din corp. Rezultatele unui studiu din 2015 arată că acest condiment poate fi folosit pentru ameliorarea migrenelor, durerilor menstruale și a altor tipuri de dureri care sunt cauzate din cauza inflamațiilor. Alte două studii din 2006, respectiv 2007, arată că scorțișoara este indicată celor care au diabet zaharat, deoarece odată consumată, poate ajuta la reducerea rezistenței la insulină. În ambele cazuri, este indicat să ceri sfatul unui specialist.
Ce beneficii ai dacă pui scorțișoară zilnic în cafea
Studiile arată că scorțișoara adăugată în cafea are numeroase beneficii, printre care întărirea sistemului imunitar și stimularea creierul. De altfel, este nevoie de 6 șase grame pe zi pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge, spun specialiștii, scorțișoara fiind indicată și pentru a scădea colesterolul.
Cercetările arată că scorțișoara poate contribui la reducerea tensiunii arteriale. Un alt motiv pentru care este bine să pui scorțișoară în cafea este pentru că poate ajuta la lupta împotriva kilogramelor în plus. Potrivit unui studiu, s-a constatat o ardere mai rapidă a grăsimilor, lucru datorat faptului că a fost adăugată în cafea.
Ce este, de fapt, scorțișoara și cum se obține
Scorțișoara a fost folosită încă de pe vremea Egiptului Antic. În special, în acea perioadă, era utilizată pentru tratarea diabetului, dar și a altor probleme de sănătate. Există două tipuri de scorțișoară.
Scorțișoara Ceylon are un gust dulce și este folosită în tratarea unor probleme precum diabet, inflamații sau alergii. Scorțișoara Cassia este și ea la fel de folosită, doar că, acest tip conține o toxină, de aici și faptul că nu este recomandat să fie consumată.
Citește și: Combină mierea cu scorțișoara și vei fi uimit câte afecțiuni poți trata. Beneficiile de care nu știai