De ce să torni sare pe burete înainte să speli vasele. Trucul eficient pe care trebuie să îl știe toate gospodinele
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 08.09.2024 la 18:35
Actualizat pe 08.09.2024 la 18:35
De cele mai multe ori, unele sfaturi de curățare pot include folosirea sării și oțetului pentru a curăța un burete de vase. Descoperă în rândurile de mai jos această metodă ingenioasă, și află de ce și cum să o aplici pentru a maximiza igiena în casa ta.
- De ce ar trebui să pui sare pe burete înainte de a spăla vasele
- Trucul eficient pe care trebuie să îl știe toate gospodinele
De-a lungul anilor au existat o mulțime de discuții despre bureți; mai exact, despre modul de curățare sau igienizare a acestora. Au fost făcute diverse studii care au confirmat că bureții de bucătărie erau plini de bacterii-362 de tipuri diferite și erau descriși ca fiind „cele mai mari rezervoare de bacterii active din întreaga casă”. Iată de ce ar trebui să pui sare pe burete înainte de a spăla vesela.
De ce ar trebui să pui sare pe burete înainte de a spăla vasele
Dacă ar fi să facem o scurtă analiză, am constata că buretele de bucătărie este cel care face cea mai mare parte a curățeniei în bucătărie. Este folosit pentru a spăla pahare, tacâmuri, mâncarea grasă de pe farfurii și chiar folosit pentru a curăța cuptorul.
Așadar, pentru că ia contact cu o mare parte din murdăria din bucătărie, poate găzdui cu ușurință germeni și bacterii, dar și mucegai.
Există voci care spun că dacă pui sare pe burete poți preveni creșterea bacteriilor, reducând riscul de contaminare încrucișată în bucătărie. Sarea este un agent antibacterian natural, cunoscut pentru proprietățile sale dezinfectante și igienizante. Sarea poate elimina bacterii precum E. coli, dar alți microbi precum stafilococul pot supraviețui într-un mediu sărat.
Pentru a-ți curăța buretele de bucătărie, dizolvă un sfert de cană de sare într-un litru de apă caldă. Asigură-te că sarea este complet dizolvată înainte de a adăuga buretele.
Boabele mai mici de sare, cum ar fi sarea de masă, se vor dizolva mai repede atunci când sunt adăugate în apă. Lasă buretele la înmuiat în apa sărată peste noapte. După ce l-ai scos din apa sărată, clătește-l bine, îndepărtând orice rest de sare. Dacă este posibil, lasă buretele să se usuce complet înainte de utilizare, scrie tastingtable.com.
Alte sfaturi pentru a păstra un burete curat
După fiecare utilizare, clătește buretele cu apă călduță pentru a îndepărta reziduurile alimentare și spuma de săpun.
Usucă buretele după fiecare utilizare, bacteriile se dezvoltă mai repede în medii umede.
De asemenea, poți dezinfecta buretele introducându-l în cuptorul cu microunde. Udă buretele și pune-l în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de un minut.
Citește și: Cum să dezinfectezi buretele de vase. Există 2 metode eficiente