De ce trebuie să te îngrijorezi dacă îți atrage atenția că sforăi. Medicul Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă
Publicat pe 03.02.2023 la 13:55 Actualizat pe 03.02.2023 la 13:57
Ți s-a întâmplat vreodată să ți se atragă atenția că sforăi? De ce trebuie să te îngrijorezi dacă ți s-a spus. Medicul Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă. Când este necesar să mergi să fii consultat de un specialist.
- De ce să te îngrijorezi dacă te informează că sforăi
- Ce a anunțat medicul Beatrice Mahler
Sforăitul este semnul care indică modificările concentrației de oxigen din timpul somnului, dar și scăderea oxigenului din sânge. Medicul Beatrice Mahler a anunțat de ce trebuie să te îngrijorezi în cazul în care te confrunți cu această problemă.
De ce să te îngrijorezi dacă te informează că sforăi
Medicul Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă și susține că o persoană care sforăie trebuie să meargă să își facă o evaluare de somn la un specialist. Aceasta susține că este foarte important să iei măsuri, mai ales pentru că este un semn prin care organismul uman transmite faptul că există o modificare a fluxului de aer la nivelul gâtului.
Beatrice Mahler a mărturisit că zgomotul este provocat de aerul blocat. În timpul sforăitului, oxigenul din sânge scade, iar acest fapt are repercursiuni pe toate sistemele și organele corpului uman.
Ce este sindromul de apnee în somn
Tulburările de somn sunt evidente mai ales pentru cei din jurul nostru. Sindromul de apnee în somn este cel mai întâlnit la persoanele de vârstă medie, dar și la vârstnici. Factorii de risc sunt obezitatea, sexul masculin, istoricul familial, laxitatea țesutului, pacienții cu insuficiență cadiacă, dar și miopatiile.
Simptomele cele mai frecvente sunt episoadele de apnee, somnolența, respirația pe gură, iratibilitatea, creșterea în greutate, disfuncțiile sexuale, insomniile, despresia, dar și durerile de cap, mai ales cele de dimineață.
Citește și: Alimentele care te ajută să nu mai sforăi. Ce trebuie să faci ca să scapi de această problemă