Desert delicios, făcut din două ingrediente. Rețeta unui preparat de post
Publicat pe 07.12.2022 la 17:59 Actualizat pe 07.12.2022 la 17:59
Este Postul Crăciunului, iar cei mici adoră dulciurile și îți dorești să le gătești un desert de post, rapid și cu puține ingrediente? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm un desert făcut din doar două ingrediente. Este o rețetă simplă pe care oricine o va adora cu siguranță. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Desert delicios, făcut din două ingrediente
- Rețeta unui preparat de post
- Care sunt ingredientele de care ai nevoie și care este modul de preparare
Dacă și tu îți dorești un desert delicios, simplu și ușor, atunci încearcă această rețetă. Este un preparat gustos pentru post, iar acest preparat nu durează mult. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert care îți va încânta papilele gustative!
Desert delicios, făcut din două ingrediente
Ingrediente:
-300 gr de banane
-200 gr de banane
Mod de preparare:
Topește cele 200 de grame de ciocolată. Poți topi ciocolata fie în bain-marie, fie în cuptorul cu microunde. Pasează foarte bine bananele cu ajutorul unei furculițe sau a unui blender. Amestecă ciocolata topită cu bananele, apoi tapetează o tavă mai mică cu hârtie de copt sau cu folie alimentară, după care toarnă amestecul în tavă. Pune desertul în frigider pentru o durată de aproximativ două sau trei ore sau până în momentul în care se solidifică complet. După cele două sau trei ore scoate tava din frigider și servește cu orice dorești și crezi că se combină. Poftă bună!
Rețeta unui alt desert delicios pentru post
Dacă vrei să te bucuri de alt desert delicios pentru această perioadă din an, atunci încearcă rețeta de gogoși pufoase de post.
Ingrediente:
-7 gr de drojdie instant
-550 gr de făină albă
-1 banană mare
250 ml de apă călduță
-coaja rasă de la o lămâie
-1 linguriță de esență de vanilie
-1 linguriță zahăr tos
-zahăr pudră
-o jumătate de linguriță de sare
-opțional – dulceață sau gem
Mod de preparare:
Adaugă apă într-un bol, după care pune zahărul tos, drojdia și sarea, apoi amestecă foarte bine. Zdrobește o banană și pune-o în bol, după care amestecă compoziția până devine omogenă, iar mai apoi adăugă și esența de vanilie, făina și coaja rasă de la lămâie.
Formează un aluat și frământă-l. Rupe bucăți din aluat și formează bile, iar pe acestea pune-le într-un alt bol și lasă-le la dospit pentru o oră și jumătate, acoperite cu o folie alimentară și uns, în prealabil, cu ulei.
După ce a dospit suficient, mai frământă o dată și repetă foarmarea bilelor, însă de această dată lasă-le la dospit doar 20 de minute. Ulterior, prăjește-le în baie de ulei și acoperă-le cu zahărul pudră.
Citește și: Negresă de post cu migdale. O rețetă simplă pentru un desert plin de aromă