Negresă de post cu migdale. O rețetă simplă pentru un desert plin de aromă
Publicat pe 07.12.2022 la 11:17 Actualizat pe 07.12.2022 la 11:17
O prăjitură care îți satisface cu adevărat nevoia de dulce și în perioada postului este negresa. De data aceasta vă recomandăm să încerați negresa de post cu migdale, care se prepară după o rețetă foarte simplă.
- Negresă de post cu migdale
- Un desert delicios, după o rețetă simplă
Postul Crăciunului este lung, iar ideile de deserturi care să nu conțină produse de origine animală par să fie limitate. Totuși, există mai multe opțiuni decât cele care îți vin imediat în minte. Negresa de post cu migdale este una dintre alternativele la care poți apela în perioada aceasta.
Rețetă de negresă de post cu migdale
În cadrul acestei rețete este inclusă și glazura pentru negresa cu migdale, dar se poate renunța la ea dacă se dorește o negresă mai simplă.
Ingrediente
200 g făina albă 000
150 g zahăr tos
45 g cacao
100 g migdale măcinate
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
sare
200 ml apă
60 ml ulei
4 linguri gem de capșuni
1 lingură oțet de mere
Pentru glazura:
100 g margarină
2 linguri cacao
2 linguri zahăr
4 linguri apă
1 linguriță esență de rom
Mod de preparare
Prima dată se încinge cuptorul la 180 de grade. Apoi, se tapetează o tavă de 20 X 20 cm cu hârtie de copt.
Toate prafurile se emestecă într-un bol ( făina, praful de sare, făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul și cacaua). Uleiul se amestecă într-un alt bol cu zahărul și după se pune gemul, apa și oțetul. Se omogenizează compoziția cu telul.
Apoi, se amestecă compoziția din ingrediente uscate cu cea din ingrediente lichide, utilizând , de asemenea, telul. După ce ai realizat acest pas, se pune aluatul cu o spatula de silicon în tavă și se dă la cuptor cam 40-45 de minute sau până trece proba scobitorii.
Prăjitura se lasă la răcit complet, în tavă.
Pentru glazură se pun toate ingredientele pe foc - mai puțin esența de rom - într-o oală mică, la foc mic. Se lasă amestecul să scadă și să se îngroașe. Esența de rom se pune la final.
Peste negresa deja răcită se toarnă glazura și se lasă peste noapte la întărit.
Citește și: Câte sarmale de post ies dintr-un kilogram de orez. Secretul pentru un preparat ca la carte