Rețetă rapidă de prăjitură cu portocale și nuci. Un desert delicios de post
Publicat pe 25.11.2022 la 11:50 Actualizat pe 25.11.2022 la 11:50
Pentru că ne aflăm în perioada Postului și cu siguranță vrei să te delectezi cu un desert delicios, dar în același timp să fie și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta rapidă de prăjitură cu portocale și nuci. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu portocale și nuci
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Îți dorești un desert delicios, dar în același timp și de post? Noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu portocale și nuci, care este ușor de realizat și poate fi pregătită în doar câțiva pași simpli. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de prăjitură cu portocale și nuci
Ingrediente:
- 150 grame de zahăr
- 50 ml de ulei de floarea-soarelui
- 100 grame de nuci tocate
- 2 bucăți de portocale
- 300 g de făină albă
- 2 linguri de dulceață de vișine
- un pic de praf de copt
- 125 ml de infuzie de ceai negru sau verde
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă uleiul cu zahărul, iar mai apoi se adaugă portocalele curățate și tăiate cubulețe, nucile tocate, infuzia de ceai și dulceața. Toate ingredientele se amestecă, iar mai apoi se adaugă făina și praful de copt și se amestecă cu un tel până când se omogenizează totul.
Puneți preparatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 40 de minute, iar testul se face cu scobitoarea pentru a vedea când preparatul este gata. Lăsați-l să se răcească, iar mai apoi serviți desertul cu zahăr pudră sau cu felii de portocală. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu ghimbir. Este o surpriză plăcută pentru mulți