Ce este dieta Cambridge, cea mai căutată de români în anul 2019
Publicat pe 13.12.2019 la 14:01 Actualizat pe 13.12.2019 la 14:22
În anul 2019, românii au căutat în masă detalii despre dieta Cambridge, cel mai nou tip de regim care a stârnit vâlvă printre cei dornici să dea jos câteva kilograme. Este un plan bazat pe fenomenul de citoză, care a consacrat o altă dietă asemănătoare: cea keto. Dar ce este Cambridge și care este diferența față de celebra keto?
În anul 2019, românii au căutat în masă detalii despre dieta Cambridge, cel mai nou tip de regim care a stârnit vâlvă printre cei dornici să dea jos câteva kilograme. Este un plan bazat pe fenomenul de cetoză, care a consacrat o altă dietă asemănătoare: cea keto. Dar ce este Cambridge și care este diferența față de celebra keto?
Creată de doctorul Alan Howard, din cadrul Universității Cambridge, se axează pe un număr foarte mic de calorii, nu are carbohidrați și se concentrează pe consumul ridicat de proteine. Planul durează între 5 și 6 săptămâni, timp în care trebuie să consumi minim 500 și maxim 1.500 de calorii.
Cum arată dieta Cambridge
Faza 1. Este cea mai dură, pentru că în această etapă se consumă patru alimente și produse proteice (shake-uri, supe proteice) și 200 ml de lapte degresat.
Faza 2. Se consumă trei produse proteice, lapte degresat și câteva categorii de legume.
Faza 3. Se consumă două produse pe bază de proteine și ai voie să consumi toate cele trei mese, însă echilibrat. Te axezi pe salate, fructe, lapte și nuci.
Faza 4. În continuare, servești cele două produse proteice. Ai voie și alte alimente, dar sărace proteic.
Faza 5. Continui cu un produs proteic, cu trei mese pe zi și o gustare sănătoasă.
Faza 6. Este etapa de menținere, în care poți deja să începi să reintroduci carbohidrații.
Există, însă, și argumente contra dietei Cambridge. Unii medici nu cred că este bine ca organismul să intre în starea de cetoză, care ar putea duce la diminuarea masei musculare, la căderea părului, dar și la greați, ameți sau diaree.