Ce înseamnă kosher. Care sunt alimentele kosher și non-kosher
Publicat pe 11.11.2021 la 17:46 Actualizat pe 11.11.2021 la 17:46
Cu siguranță, de foarte multe ori am întâlnit termenul kosher, însă, cel mai probabil, foarte multe persoane nu știu ce înseamnă, de fapt, și de unde provine. Astfel, Mai precis, este vorba despre legile alimentare evreiești care împart produsele alimentare in "kosher" care sunt permise pentru a fi consumate și "non-kosher", care nu sunt permise.
- Ce înseamnă kosher
- Care sunt alimente permise și nepermise
Ce înseamnă, de fapt, kosher
Termenul "kosher" este adesea folosit ca sinonim pentru "impecabil" sau "inofensiv". Kosher este hrana pregătită în conformitate cu legile dietetice evreiești . Totodată, de precizat este însă că, practicile kosher au evoluat ca răspuns la schimbările din industria alimentară, viața comunității evreiești și cultura mondială.
Care sunt alimentele kosher
Pentru ca alimentele să fie kosher, acestea trebuie pregătite spre a fi servite într-un anumit fel. De exemplu, carnea este considerată kosher dacă este produsă în conformitate cu regulile de sacrificare: animalul este ucis cu o mișcare lină a cuțitului, în timp ce tăie prin cea mai mare parte a traheei și a esofagului, se folosește un cuțit foarte ascuțit, pe care nu există o singură crestătură.
Totodată, din gama variată de carne, se poate consuma și carnea de pasăre, însă doar aceea provenită de la pui gâscă, rață, curcan, porumbei, prepelițe.
Care alimente sunt considerate non-kosher
Alimentele considerate non-kosher sunt cele provenite din carnea ciori, coțofene, bufnițe, vulturi, pelicani, cuci, pescăruși, aceste tipuri de păsări fiind considerate sunt prădătoare sau îngrijitoare.
De asemenea, în categoria alimentelor non-kosher se numără și carnea de struț, dar și câteva tipuri de pești, de exemplu: somn, sturion, beluga, macrou, rechin.
Citește și: Ce mănâncă veganii și vegetarienii. Care sunt diferențele între cele două tipuri de diete