VIDEO / Consumi somon? Mare atenție! Poate produce diferite tipuri de cancer
Publicat pe 21.05.2018 la 11:34 Actualizat pe 21.05.2018 la 11:55
Somonul este unul dintre alimentele preferate de români, însă puțină lume știe că acest tip de pește nu este atât de sănătos pe cât se spune.
Somonul este unul dintre alimentele preferate de români, însă puțină lume știe că acest tip de pește nu este atât de sănătos pe cât se spune.
Cătălin Broască, specialist în nutriție, a vorbit despre acest tip de pește și despre cât de periculos este de fapt, pentru organismul uman.
"Somonul trebuie să fie de captură, nu de crescătorie. Nu trebuie consumat în exces, să nu aducem un aport de toxine mari pentru că organismul o să cedeze. În cazul somonului de crescătorie, nefiind habitatul lor normal, aceste bazine sunt din plumb, iar acesta este un metal greu. Nici oceanul nu este o zonă sigură pentru că și acolo sunt metale grele pe care le atrage în grăsimea de pe burtă. Cel de crescătorie este mai portocaliu, iar cel din oceane are o culoare mai închisă pentru că consumă creveți. Sunt foarte multe afecțiuni pe care omul pe poate dezvolta în urma consumului de somon, în Suedia și Norvegia peștele vine însoțit de un certificat care arată exact ce conține. Peștele de acvacultură are un procent mai mare de Omega 6, care nu este bun pentru organism, este o substanță inflamatorie.", a spus Cătălin Broască, la "Star Matinal".
Astfel, se pare că cea mai bună cale de a preveni bolile și de a nu ne îmbolnăvi este să consumăm somonul cu moderație.
"Chiar și grăsimea din somon este dăunătoare, nu ne îngrășăm, dar ne afectează ficatul. Fiți atenți la etichetă, să nu fie de crescătorie, nu trebuie consumat seara târziu pentru că metabolismul este încetinit. Nu exagerăm cu consumul.", a mai spus specialistul, la "Star Matinal".
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
A.C.