Cura cu ouă de prepeliță - beneficii și contraindicații
De Razvan Paltin.
Publicat pe 03.02.2022 la 20:20
Actualizat pe 03.02.2022 la 20:20
V-ați gândit vreodată să încercați o cură pentru sănătate? Iată că puteți să faci asta chiar cu ouă de preperiță. Acestea au multe beneficii și sunt tot mai consumate în ultima perioadă. Iată ce proprietăți dețin
- Cum se ține cura cu ouă de prepeliță
- Beneficiile acestora în comparație cu cele de găină
Ou de prepeliță vs. ou de găină. Care sunt diferențele
Ouăle de prepeliță și cel de găină au caracterstici similare, iar ambele sunt surse de proteină de calitate și aminoacizi, însă ouăle de prepeliță au aproape un conținut dublu de colesterol.
Totodată, o altă diferență o reprezintă faptul că oule de prepeliță au un gălbenuș mai mare față de cel de găine, dar și mai multe calorii sau grăsimi.
Cum se ține cura. E bine să consumi ouă de prepeliță crude?
Ouăle de prepeliță sunt renumite pentru efectele lor terapeutice, astfel că acestea sunt folosite deseori și în diverse cure.
Dacă doriți să începeți o astfel de cură, atunci ar trebui să trebuie să aveți cumpărate cam 240 de ouă de prepeliță pe care să le consumați în 50 de zile. Se recomandă ca acestea să fie consumate crude, însă nu și în cazul persoanelor care au probleme cu ficatul.
Ar trebui ca zilnic să consumați câte 5-6 astfel de ouă pentru a ține cura cu ouă de prepeliță.
Ce beneficii are o cură cu ouă de prepeliță
Cura cu ouă de prepeliță e foarte folositoare asta pentru că ajută la stimularea creșterii, reactivarea sistemului nervos central, stimularea memoriei, creșterea potenței sexuale, astm, erupții ale pielii, rinite alergice, dar și ulcer gastric sau digestie proastă, dar și pentru bolile renale, diabet, gută ori obezitate.
Cura cu ouă de prepeliță pentru colesterol
Dacă aveți colestetorul scăzut, atunci cura cu ouă de prepeliță e foarte benefică. Acest tip de ouă conține foarte mult colesterol, iar ele pot ajuta la creșterea acestuia în sânge.
Ce contraindicații au ouăle de prepeliță
Deși poate să reducă alergiile, ouăle de prepeliță pot să producă și altele noi. În acest caz ar trebui să nu consumi acest tip de ouă dacă te cunoști cu diverse alergii, mai ales la ouă în general.
Totodată, ele nu fac bine la digestie într-o cantitate mare și pot provoca balonare, gaze sau flatulență, dar pot crește și riscul de hipoglicemie în cazul consumului în exces.
Cum se prepară
Cât timp se fierb ouăle de prepeliță
Înainte de a fi fierte, ouăle de prepeliță trebuie scoase din frigider și lăsate puțin la temperatura camerei. Ele trebuie spălate sub un jet de apă înainte de a fi puse la fiert.
Acestea se lasă în apa până când începe să clocotească, după care se mai lasă 1 minut să fiarbă pentru a obține ouă de prepeliță moi sau 3-4 minute pentru a obține ouă tari.
Cu ce se pot mânca
Ouăle de prepeliță se pot mânca fierte, atât în varianta de ouă moi, dar și tari. Ele pot fi gustate simple sau în diverse combinații. Acesta pot fi mâncate și în salate sau diferite preparate culinare, la fel ca și în cazul celor de găină.
Citește și: REȚETA ZILEI: Ciuperci umplute cu ouă de prepeliță, delicioase și ușor de preparat