ÎNTREBAREA ZILEI: Care este diferența dintre zahărul brun și zahărul alb?
Publicat pe 27.02.2019 la 09:15 Actualizat pe 27.02.2019 la 09:15
S-a întâmplat vreodată să nu ştii ce să alegi între zahărul brun şi cel alb? Ei bine, ca să faci alegerea corectă, trebuie să înţelegi diferenţa dintre cele două sortimente ale alimentului universal folosit pentru îndulcire.
S-a întâmplat vreodată să nu ştii ce să alegi între zahărul brun şi cel alb? Ei bine, ca să faci alegerea corectă, trebuie să înţelegi diferenţa dintre cele două sortimente ale alimentului universal folosit pentru îndulcire.
Zahărul brun sau zahărul alb?
Zaharul brun nu este complet procesat, spre deosebire de zahărul alb. Prin procesarea completă, îndulcitorul rafinat îşi pierde total conţinutul de minerale.
Zahărul brun este de asemenea, mai gustos decât cel alb, întrucât conţine o aromă naturală de melasă, asemănătoare cu cea a caramelului. De asemenea, melasa conţine vitamine şi minerale, calciu, magneziu, potasiu şi fier, potrivit shtiu.ro.
Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra faptului că zahărul alb reprezintă 99,9% zaharoză pură, iar cel brun este constituit din 97% zaharoză, 2% apă şi 1% alte substanţe.
Diferenţa de calorii nu este foarte mare. 100 de grame de zahăr brun conţine 370 de calorii, iar 100 de grame de zahăr alb conţine 390 de calorii.
A.O.