Băuturile sau alimentele dulci? Specialiștii au aflat care dintre ele dăunează cel mai mult sănătății
Publicat pe 26.11.2018 la 13:24 Actualizat pe 26.11.2018 la 13:49
Peste tot unde te uiți, vezi aceeași recomandare: evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi. Însă cei care caută să mai taie din lucrurile dulci se pot lovi de o dilemă: unde ar trebui să se uite întâi? La alimente sau la băuturi?
Peste tot unde te uiți, vezi aceeași recomandare: evitați excesul de sare, zahăr și grăsimi. Însă cei care caută să mai taie din lucrurile dulci se pot lovi de o dilemă: unde ar trebui să se uite întâi? La alimente sau la băuturi?
Potrivit specialiștilor, fructele și alimentele care sunt dulci datorită fructozei nu dăunează nivelului de glucoză din sânge.
Același lucru nu se poate spune și despre băuturile dulci, care sunt pline de „nutrienți săraci” dăunători, potrivit eurekalert.org.
„Aceste constatări ar putea ajuta în privința recomandărilor actuale legate de produsele alimentare care conțîn fructoză, dar și in gestionarea diabetului zaharat”, spune John Sievenpiper, autorul principal al studiului.
Fructoza se găsește în mod natural în fructe și legume, în miere și în sucurile naturale, dar este și adăugată băuturilor răcoritoare, în cereale, în dulciuri sau în produse fără zahăr.
Prin urmare, experții avertizează: trebuie să reducem băuturile care conțin fructoză.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.