Mare atenție! Ai aceste dureri de spate? Pot fi simptomul unei forme grave de cancer!

Mare atenție! Ai aceste dureri de spate? Pot fi simptomul unei forme grave de cancer! © Pexels

Există un anumit tip de durere de spate care poate fi simptomul unui tip grav și incurabil de cancer. Așadar, mare atenție la astfel de dureri, pentru că ai putea fi una dintre persoanele aflate sub acest risc.

Mielomul multiplu este o formă de cancer la sânge. Foarte rară, agresivă și, mai ales, incurabilă, această formă a bolii afectează măduva osoasă și reprezintă aproximativ un procent dintre toate tipurile de cancer, potrivit doctorulzilei.ro.

Durerile de spate, simptom al mielomului

Conform experților, cel mai frecvent simptom al mielomului multiplu este reprezentat de durerile puternice de spate. Alte simptome sunt fracturile și infecțiile repetate, insuficiența renală, anemia și tasarea vertebrelor.

Din fericire, există și o veste bună: boala poate fi depistată dacă ne facem analizele uzuale, precum cele ale sângelui. Se poate duce apoi la o serie de investigații amănunțite, care ar putea duce la diagnosticare.

Cum arată tratamentul

Pentru tratament, sunt foarte importanți factori precum vârsta pacientului, stadiul bolii și alte afecțiuni prezente în organism. Mai apar și probleme precum anxietatea și depresia, datorate faptului că acești pacienți petrec mult timp în spitale.

„Îngrijirea și tratamentul pacienților cu mielom multiplu reprezintă o provocare pentru medici, pentru că, pe măsură ce boala evoluează, fiecare opțiune de tratament devine mai puțin eficace, iar cu fiecare recădere, tratamentele disponibile sunt din ce în ce mai limitate. Din fericire, avem vești bune pentru pacienții recăzuți, care nu mai răspund la terapia anterioară, pentru că există tratamente inovatoare, cu rezultate complexe şi de durată, care prelungesc perioada de viață, fără progresia bolii”, a explicat Prof. Dr. Daniel Coriu.


facebook whatsapp twitter pinterest