Este bine să faci duș când ești răcit sau ai febră? Care este explicația
Publicat pe 19.09.2022 la 21:26 Actualizat pe 19.09.2022 la 21:27
Foarte multe persoane cred că este o idee rea să facă duș atunci când sunt răciți sau când au febră. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Dușul făcut atunci când prezinți simptome de răceală te poate ajuta, de fapt, să te încălzești.
- E bine să faci duș când ești răcit sau ai febră
- Care este explicația
Este bine să faci duș când ești răcit? Care e adevărul
Cei mai mulți oameni cred că a face duș atunci când sunt răciți sau au febră
este o idee rea, deoarece îi va face să le fie frig. Chiar dacă se crede în mod obișnuit că dușul când vă este frig vă poate ajuta să vă încălziți, acest lucru nu este de fapt adevărat. Acesta poate avea efectul opus și vă poate face să vă simțiți mai bine.
Acest lucru se datorează faptului că, atunci când vă este frig, corpul dumneavoastră încearcă în mod natural să economisească energia prin încetinirea ratei metabolice. Atunci când faceți duș, acest lucru face că organismul dumneavoastră să înceapă să lucreze mai mult pentru a încălzi apa, ceea ce consumă energia pe care ar putea să o folosească pentru a se încălzi singur.
Lucruri pe care NU este bine să le faci când ești răcit
Cât de mult te afectează o răceala, în cât timp se vindecă și cât de severe sunt simptomele depinde doar de ține și de acțiunile tale. Dacă iei măsuri încă din prima zi, apelezi la remedii naturiste, bei multe lichide calde, te odihneșți, faci inhalații și consumi alimente care întăresc imunitatea, scapi repede și fără complicății. Dacă, însă, faci anumite greșeli, vei resimți totul la un alt nivel.
Trebuie să te odihneșți suficient.
Trebuie să mărești aportul de lichide. Când ești răcit, ai nevoie de mai multă hidratare pentru a putea elimina toxinele din organism. În același timp, ceaiurile calde ajută la fluidizarea mucusului și la eliminarea lui, curățând sinusurile și căile respiratorii.
Evita cafeaua și alcoolul. Acestea îți deshidratează și mai mult organismul.
Evita pe cât de mult fumatul. Acesta usucă și irită gâtul, inflamează sinusurile, aparatul respirator în ansamblu este afectat, respirația îngreunată.
Trebuie să iei medicamente. Ele acționează asupra bacteriilor, nu au niciun efect asupra virusurilor care au cauzat răceala.
Când NU ai voie să faci duș
În timpul furtunilor de vară e recomandat să evităm duşurile şi sălile de baie, deoarece instalațiile sanitare pot conduce electricitate.
„Deseori neașteptate, furtunile de vară pot fi periculoase, fiind, de multe ori, însoțite de descărcări electrice. Iată cum ne putem proteja în timpul unei furtuni: ne adăpostim în casă, sau la nevoie, în autoturism; Închidem ușile și ferestrele; Evităm dușurile și sălile de baie – conductele instalațiilor pot conduce electricitate; Deconectăm aparatele electronice pentru a nu risca să fie defectate.”, arată IGSU într-o postare pe Facebook.