Este bine sau nu să consumi legumele congelate care sunt lipite între ele. Care este sfatul specialiștilor
Publicat pe 17.02.2024 la 18:40 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:37
Știm bine că procesul de congelare al legumelor se reprezintă un lucru preferat în rândul multor gospodine. Trebuie să știm, totuși, că legumele se congelează cât încă mai sunt proaspete, păstrându-și astfel toate substanțele nutritive. Ei bine, în cazul în acre alegeți să cumpărați legume congelate din supermarketuri trebuie să fiți foarte atenți la ce alegeți. Iată ce înseamnă când legumele congelate sunt lipite între ele și de ce nu este bine să le mai consumi!
- Ce înseamnă când legumele congelate sunt lipite între ele
- De ce să nu le mai consumi
Consumul de legume este foarte important. Astfel, acestea au foarte multe benefeicii și proprietăți asupra organismului. Așadar, pentru a fi cât mai sănătos, este esențial și necesar să consumăm zilnic aceste alimente.
Însă, în cazul în care nu le avem în stare crudă, le putem consumă chiar și dacă au fost congelate înainte, însă înainte de a le pune în coşul de cumpărături, trebuie să te uiți foarte atent la câte detalii.
Ce înseamnă când legumele congelate sunt lipite între ele
Atunci când vrei să achiziționezi legume congelate direct de la supermarket, trebuie să ai grijă să alegi punga cu legume în care legumele nu sunt lipite între ele.
În cazul în care simți la mână legumele lipite în blocuri de gheață, înseamnă că ele nu au fost depozitate corect pe toată durata transportului. Ei bine, dacă legumele s-au dezghețat, s-au deshidratat pierzând textura, savoarea și culoarea.
Mai mult decât atât, specialiștii susțin că acumularea de gheață în exces în interiorul ambalajului reprezintă o deficiență de natură să modifice proprietățile produsului. Așadar, dacă te confrunți cu așa ceva, evitați să le mai consumați.
Legumele pe care să nu le băgați niciodată la congelator
De asemenea, experții au precizat și faptul că anumite legume nu ar trebui congelate, din cauza faptului că acest proces le va distruge structură, devenind astfel apoase şi fără savoarea. Totodată, astfel legumele își vor pierde şi mineralele și vitaminele B şi C.
Și asta nu este tot. Potrivit specialiștilor, legumele bogate în apă, precum ţelina, castraveţii, salată verde, ridichile și roșiile, nu ar trebui niciodată congelate, iar asta pentru că atunci când le scoatem de la congelator este își vor pierde textura, mineralele, dar și aroma. Aici se încadrează roșiile și verdeața.
Mai mult, alte legume pot fi congelate fără probleme, pentru că nu-și vor strica textura: broccoli, porumb, spanac, ardei roşu, fasole verde, conopidă, sparanghel, dovleac, mazăre.
CITEȘTE ȘI: Cât de sănătoase sunt legumele congelate? Care sunt sfaturile nutriționiștilor