Feng Shui pentru casă. Care sunt principiile de bază
Publicat pe 21.07.2021 la 15:55 Actualizat pe 21.07.2021 la 15:55
Feng Shui este arta folosirii aranjamentelor și a amplasamentelor pentru a ne îmbunătăți viața. Reprezintă o modalitate pragmatică de a manipula factorii de mediu pentru a amplifica energia vieții în spațiul în care trăim și pentru a ne îmbunătăți astfel destinul personal. Dacă veți aplica în viața dumneavoastră principiile Feng Shui, prosperitatea se va amplifica și se va fortifica în ființa dumneavoastră. Află cele mai bune și utile trucuri folosite de specialiștii în Feng Shui.
- Află și tu cum să îți organizezi casa pentru prosperitate
- Care sunt principiile de bază pe care se bazează arta Feng Shui
Feng Shui este un mod de a te echilibra, de a crea armonie în jurul tău. În cultură chineză, vântul domol și apă lin curgătoare au fost întotdeauna asociate cu prosperitatea continuă și cu o sănătate puternică. Prin corectarea și echilibrarea fluxului de energie din spațiile unde trăim și muncim, reușim să influențăm în cel mai bun mod cursul vieții noastre. În Feng Shui, totul are o cauza, o interpretare și un efect. Un Feng Shui bun se recunoaște printr-o viață liniștită și împlinită, plină de satisfacții și succese pe toate planurile, astfel, prin Feng Shui se creează o punte de legătură între materialism și spiritualitate.
Ce înseamnă Feng Shui
În sine, Feng Shui înseamnă în chineză vânt și apă. Trebuie să înțelegem că în cultura chineză aceste două elemente sunt asociate prosperității și sănătății. Cu alte cuvinte Feng Shui este despre abundență, un mod de a obține echilibrul și a crea armonie în jurul tău.
Prin această artă se studiază energia vitală înconjurătoare, denumită Chi (sau Qi). Dacă echilibrăm acest flux de energie în spațiile pe care le ocupăm, se spune că reușim să ne influențăm pozitiv viața. În același fel, pentru că nu cunoaștem principiile și lăsăm lucrurile la voia întâmplării, putem risca să atragem scandal, neînțelegeri și pericole în viața noastră.
Feng Shui pentru casă - principiile de baza
Dorința de a aplică principiile feng shui în casă nu ține neapărat de misticism și nu-și are originea nici în vreo tendința de gândire magică. Chiar dacă filosofia ce stă la baza acestor tehnici poate părea dificil de înțeles pentru un occidental, regulile feng shui sunt foarte simple și se bazează pe doi factori de o importantă crucială: armonie și echilibru. Fie că vrei să-ți decorezi casă în stil feng shui pentru a avea mai mult noroc, fie că vrei să conferi armonie căminului tău folosind principiile unei străvechi arte chinezești, ai ajuns la locul potrivit.
Filozofia feng shui nu conține reguli stricte, ci mai degrabă niște formule și sugestii de amenajare a interiorului locuinței tale astfel încât să obții un decor armonios, indiferent de stilul de design preferat.
Regula 1
Ușa de la intrare trebuie să se deschidă spre înăuntru. Dacă plasezi un tablou feng shui (cu pești koi, cu flori sau cu fructe) cât mai aproape de intrare, acesta va simboliza abundență ce intră în casă. Nu plasa o oglindă în dreptul ușii de la intrare, pentru că această va speria sau surprinde vizitatorul.
Regula 2
Alege mobilier cu forme regulate, simetrice. În practică feng shui, pătratul este preferabil dreptunghiului îngust, iar cercul complet este preferabil semicercului.
Regula 3
Nu amplasa masă între două uși, sub o grindă sau în așa fel încât să fie văzută de la ușa principală. Astfel de poziționări sunt considerate nefaste și trebuie remediate, fie cu ajutorul unui paravan decorativ plasat între masă și ușa, fie cu ajutorul unor plante de apartament care să reducă impactul negativ.
Trucuri Feng Shui pentru a atrage bogăția în casă
Vrei să atragi bogăţia asupra ta? Elementele Feng Shui te ajută să ai de partea ta energia pozitivă care îţi aduce bani, prosperitate şi oportunitate în plan financiar. Iată ce trebuie să faci pentru ca fluxul de energie să-ţi fie favorabil:
- Clopoţeii de vânt şi-au câştigat popularitatea în întreaga lume tocmai datorită tradiţiei feng shui. Aceştia alungă energiile negative şi intenţiile rele ale oamenilor, dacă sunt plasaţi în afara locuinţei. Pe lângă purificarea energiei, clopoţeii din metal aduc banii şi bogăţia, mai ales dacă sunt plasaţi în dreptul unui colţ al bogăţiei din casa ta. Nu uita să suni din ei din când în când, pentru a activa energia care stimulează acumularea de bani.
- Bănuţii chinezeşti sunt simbolul feng shui pentru prosperitate. Aşază în dreptul uşii de intrare în locuinţă nouă sau şase bănuţi legaţi cu fundă roşie. Pentru uşile interioare foloseşte un număr mai mic de bănuţi.
- Violetul este culoarea bogăţiei şi a prosperităţii în tradiţia feng shui. Foloseşte o puşculiţă violet în care să-ţi strângi măruntul. Înainte de a strânge orice fel de ban, pune în puşculiţă nouă monede aurii sau nouă monede noi, care strălucesc şi imaginează-ţi că ai sădit seminţe care vor germina şi care îţi vor creşte avuţia de la o zi la alta.
Sfaturi Feng Shui pentru o casă plină de dragoste
Fie că vrei să-ţi găseşti partenerul perfect sau să menţii cât mai mult relaţia actuală, pregăteşte-ţi dormitorul, urmând regulile Feng Shui. Iată ce ai de făcut:
- Foloseşte simbolurile Feng Shui ale iubirii! O piatră de cuarţ roz, de preferat în formă de inimă, se poate aşeza în colţul de sud-vest al camerei. Tot aici poţi pune două obiecte pereche, ca simbol al cuplului vostru. Unul din cele mai cunoscute simboluri ale iubirii este raţa mandarin, un animal care îşi alege perechea pe viaţă. Cumpără două raţe ceramice şi aşază-le în colţul sud-vestic al dormitorului.
- Dacă vrei şi alte obiecte decorative, ai grijă ca acestea să-ţi transmită o stare pozitivă. Nu folosi picturi abstracte închise la culoare, obiecte ce te duc cu gândul la violenţă – pistoale, săbii – sau alte decoraţiuni de acest tip. Acestea pot provoca certuri în cuplu.
- De evitat în dormitor sunt şi oglizinile, în special cele în care se reflectă patul. Acestea atrag infidelitatea unuia din parteneri. Ţine minte că dormitorul este pentru odihnă şi dragoste. Aici nu ai voie să ţii televizor, calculator, aparate de fitness sau obiecte care ţin de serviciu. Toate acestea pot influenţa negativ relaţia de cuplu. La certuri pot duce şi obiectele de sub pat. Găseşte-le un alt loc şi lasă energia să circule liberă pe sub patul vostru.
Feng Shui pentru curtea casei
Ai grădină sau doar un balcon mic, nu rata ocazia ca odată cu primăvara, să împrospătezi energiile casei și să susții feng shui-ul spațiului tău. Ei bine, trebuie să ținem cont de cele 3 reguli de bază ale alegerii locului unei case: regula “apei”, “muntelui” și a “vântului” .
- Pentru o casă, zona activă este cea cu ferestrele de la living sau camera de zi. Se mai numește fațada principală (chiar dacă intrarea nu este aici). De obicei, mai ales în ansamblurile rezidențiale moderne, aceste ferestre dau spre curte. Este bine de avut în vedere ca de aici să se vadă cea mai mare parte a curții.
- Astfel, aici vom avea “apa”. Se poate amenaja de la pârâu, cascadă de curte, piscinuță, plante colorate. Dacă curtea are ieșire la un lac, cu atât mai bine. De avut însă în vedere “muntele îndepărtat”. Astfel, la limita gardului sau pe malul opus la lacului, care pentru noi va fi orizontul, este recomandată sădirea de copaci deși si mai înalți sau chiar construirea acestui munte ca o ridicătură de pământ, pe care să se pună copacii.
- Pentru crearea “muntelui” se identifică zona din curte ce corespunde ferestrei dormitorului principal. În fața acesteia, aproape de casă, se pot planta copaci înalți. Dacă dormitorul este la parter, arbuști de trei metri acre să acopere înălțimea ferestrei ar fi suficienți. Dacă dormitorul este la etaj, e vom gândi la copaci mai înalți. Mesteacăn, tei sau pomi fructiferi vor fi o alegere bună. Atenție la rădăcinile fiecărui soi de copac: salcia sau platanul nu sunt recomandați aproape de casă pentru că au rădăcini pe suprafață mare care pot destabiliza terasa sau chiar fundația.
Obiecte Feng Shui pentru decorarea casei
- Oglinzile: Amplifică vizual spațiul, întregesc încăperile cu forme neregulate, în formă de L, și oferă vizibilitate în zone care altfel rămân ascunse vederii.
- Lumina: Corpurile de iluminat sunt un element esențial în practică feng shui pentru casă. Luminează colțurile întunecate ale camerelor cu lămpi de podea sau lampadare.
- Clopoței de vânt: Reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii feng shui. Temperează fluxul de energie, împrăștie qi-ul negativ și readuc armonia, dar nu trebuie să-i așezi niciodată deasupra unei uși sau a unei arcade.
- Acvariu cu pești: Se spune că acvariul cu pești sănătoși atrage norocul, cu condiția să nu-l așezi cu față spre ușa casei, în bucătărie, sub grinzi sau îndreptat către scări.
- Fântână decorativă: O decorațiune în formă de fântână sau cascadă aduce un feng shui bun în casă. Practicienii acestei arte spun că efectul lor nu este doar de energizare a spațiului, ci și de acumulare a norocului financiar. Cu o mențiune: să nu așezi o astfel de fântână în dormitor, în spațiul de sub scări sau în hol, în dreptul ușii de la intrare.
CITEȘTE ȘI: Cum să ne protejăm casa şi familia cu remedii ”importate” din China! Declarațiile specialiștilor