Fereşte-te de el! Alimentul care îţi distruge ficatul mai tare decât alcoolul
Publicat pe 06.11.2018 la 23:04 Actualizat pe 06.11.2018 la 23:09
Dacă până acum ai crezut că doar alcoolul îţi poate distruge ficatul, trebuie să ştii că există un aliment care este şi mai şi. Cu toţii îl consumăm zilnic şi nu ne dăm seama că de grav este ceea ce facem.
Dacă până acum ai crezut că doar alcoolul îţi poate distruge ficatul, trebuie să ştii că există un aliment care este şi mai şi. Cu toţii îl consumăm zilnic şi nu ne dăm seama că de grav este ceea ce facem.
Potrivit unor studii recente, alcoolul, da, distruge ficatul, însă zahărul este cel care îl afectează şi mai mult. Oamenii de știință au concluzionat că alcoolul poate fi pe locul doi, scrie doctorulzilei.ro.
”Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime”, scrie healtyfood.com.