5 Afecțiuni ale pielii pe care le tratezi cu mierea de Manuka
Publicat pe 14.09.2018 la 09:59 Actualizat pe 14.09.2018 la 10:02
Mierea de Manuka este un remediu natural eficient pentru mai multe tipuri de afecțiuni ale pielii. Are proprietăți antifungice, antiseptice, antiinflamatoare și antibacteriene și tocmai din acest motiv se poate folosi cu încredere în mai multe tratamente de acnee, arsuri solare, riduri, eczeme și multe altele. Iată care sunt afecțiunile pe care le poți trata cu mierea de Manuka!
Top 5 Afecțiuni ale pielii tratate cu miere de Manuka
Produsele cosmetice care sunt recomandate în general tuturor tipurilor de ten, nu tratează cauza directă a afecțiunii deoarece fiecare tip de ten are nevoie de propriul tratament de îngrijire, care să se adapteze perfect cerințelor acestuia. Una dintre soluțiile eficiente pentru prevenirea și tratarea problemelor pielii este mierea de Manuka. Tratează chiar și cele mai comune probleme ale pielii, dar și afecțiuni atisepice deoarece este în măsură să acționeze pentru mai mult de 80 de specii de agenți, viruși și bacterii, care pot duce la infecții. Iată la ce poți folosi mierea de Manuka!
Eczeme. Este una dintre afecțiunile de la nivelul pielii, care se manifestă prin înroșirea și uscarea excesivă a pielii. Eczemele netratate corespunzător pot duce și la apariția infecțiilor bacteriene. Mierea de Manuka este o barieră de protecție deoarece are o compoziție antibacteriană, care poate păstra la distanță acest tip de infecții. Ajută la retenția umidității în piele, hidratând tenul în măsura în care are nevoie.
Acnee. Este una dintre afecțiunile cu care, din păcate, ne confruntăm cu toții într-un anumit moment al vieții. Din cauza faptului că porii sunt inundați și apare hipersecreția glandelor sebacee, pot apărea și bacteriile care pot provoca infecții. Mierea de Manuka poate curăța și dezinfecta tenul și îl poate ajută să își grăbească procesul de vindecare al acneei. Mai mult de atât, poate reduce și riscul apariției cicatricilor pe care acneea le poate lăsa.
Riduri. Deshidratarea intensă, dar și inflamațiile de la nivelul pielii, pot duce la o îmbătrânire prematură a tenului și la apariția ridurilor inestetice. Mierea de Manuka are o textură vâscoasă și poate atrage umiditatea la nivelul pielii, fapt ce duce la reglarea uscăciunii pielii. Are proprietăți emoliente, netezește și ajută pielea să aibă un aspect sănătos și mult mai strălucitor.
Răni și arsuri solare. Datorită faptului că are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și mai ales antibacteriene, mierea de Manuka este ideală pentru tratarea arsurilor solare. Previne apariția infecțiilor ce pot apărea din cauza rănilor deschise, de la nivelul plăgilor, chiar și rănile infectate cu streptococ auriu. Ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor, iar inflamațiile nu vor mai fi la fel de puternice. Este un tratament foarte ușor de făcut acasă, mierea fiind aplicată local în zonele afectate.
Cicatrici. Având un PH scăzut, mierea de Manuka poate crea un mediu acid la nivelul rănii, ceea duce la un risc de inflamare mult mai scăzut. Interiorul plăgilor, dar și tratamentul cicatricilor poate fi mai repede și mai eficient tratat deoarece mediul acid din interior grăbește procesul de vindecare.