Greșeala des făcută de gospodine când gătesc pieptul de pui. Ce trebuie să faci ca să nu mai iasă uscat
Publicat pe 05.02.2024 la 19:55 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:39
Pieptul de pui nu este un tip de carne prea pretențios, ci este chiar foarte ușor de preparat, economic, versatil și cu un conținut scăzut de grăsimi. Acest tip de carne este populară printre cei care caută să mănânce ușor sau sunt la dietă, însă, de multe ori, absența grăsimilor îl face fad și uscat. Iată ce trebuie să faci ca să nu mai iasă uscat atunci când îl gătești!
- Greșeala pe care o fac multe gospodine când gătesc pieptul de pui
- Așa nu va mai ieși uscat
Carnea de pui este considerată una fadă, mâncată doar de nevoie, nu de plăcere, însă poate fi un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, în cazul în care este preparată corect.
Potrivit specialiștilor, știm că proteinele din carnea de pui sunt considerate proteine slabe și, prin de calitate. Astfel, o porție de carne de pui îți oferă aproximativ un sfert din necesarul zilnic de proteine, acei nutrienți esențiali organismului pentru a transforma grăsimile în energie și pentru a preveni pierderea masei osoase.
Totodată, acest aliment are și proprietăți energizante, mulțumită aportului însemnat de vitamina B, care ajută la procesarea carbohidraților și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Greșeala pe care o fac multe gospodine când gătesc pieptul de pui
În acest fel, carnea de pui, în special pieptul, nu are cel mai bun renume, această parte fiind aleasă de persoanele care vor dea jos câteva kilograme nedorite sau cărora li s-a recomandat o dietă hipocalorică și săracă în grăsimi și sare.
Însă, după ce este preparat, este uscat și fad, deci nu poate fi considerat un răsfăț pentru papilele gustative.
Cum îi poți transforma gustul
Totuși, există însă câteva trucuri ce îl pot transforma complet. Dintre acestea, unul extrem de cunoscut îl reprezintă lăsarea lui la marinat câteva ore, chiar peste noapte, proces făcut din ulei de măsline, verdeţuri şi condimente, putându-se adăuga, după preferințe, lapte şi usturoi.
Trebuie să știi că, înainte de a-l prepara termic, mai ales în cuptor, unele gospodine îl ung și cu puțin unt topit.
Așa nu va mai ieși uscat
Totuși, deseori, această carne este făcută la tigaie, pe aragaz. Ei bine, cele mai multe persoane tind ca, după ce este așezat îl tigaie, să îl miște prin vas, asigurându-se că se prăjește uniform și absoarbe toate aromele. Însă, bucătării susțin că acest lcuru este total greșit.
Așadar, specialiștii în gastronomie recomandă ca, din momentul în care pieptul de pui este în tigaie, acesta să nu mai fie mișcat, fiind lăsat acolo până în momentul în care este întors pe partea cealaltă.
CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să adaugi în apă când fierbi pieptul de pui. Secretul pentru un gust aromat