Berea frăgezește carnea? De ce punem bere la friptura de porc și cum o alegem
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 19.12.2023 la 16:54
Actualizat pe 19.12.2023 la 16:54
De pe masa pregătită pentru sărbători nu are cum să lipsească friptura, iar unul dintre trucurile des folosite este acela de a pune bere atunci când este gătită. Așa va ieși mai fragedă și aromată. Ce tip de bere este bine să adaugi.
- Berea frăgezește carnea?
- De ce punem bere la friptura de porc și cum o alegem
Berea poate face minune dacă este adăugată la unele preparate, iar friptura de porc este unul dintre ele. În acest fel, transformi un fel de mâncare ce poate părea banal într-un preparat care va fi pe placul tuturor.
Berea frăgezește carnea pentru friptură. Cum funcționează
Trucul care presupune ca berea să fie adăugată atunci când este pregătită carnea de porc nu numai că este extrem de popular, dar este și eficient.
Carnea va fi fragedă și mult mai aromată. Nu ai nevoie de o cantitate prea mare de bere pentru a obține rezultatul dorit, dar în schimb, este bine să verifii cât de mult trebuie lăsată carnea să fie gătită. În cazul în care nu are suficient lichid, după ce berea se evaporă, este indicat să adaugi o cană de apă fierbinte.
Ce fel de bere se pune la friptura de porc
Pentru că există mai multe tipuri de bere și toate se potrivesc la fel de bine, nu există un anumit aspect de care să ții cont. Poate fi adăugată de la bere blondă, neagră, până la nepasteurizată, asta pentru că indiferent de tipul de bere ales, alcoolul se va evapora. Nu acest lucru este esențial, ci este importantă cantitatea.
Rețetă de friptură de porc cu bere
Ingrediente:
- carne de porc
- muștar
- miere
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- boia iute sau dulce
- ulei de măsline
- oțet
- chimen
- rozmarin
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade, timp în care se pregătește carnea. Se pune într-o tavă, se condimentează cu sare, piper, boia, chimen, miere, muștar și se poate adăuga și usturoi. Se pune și oțet, dar la fel de bine poate fi adăugat și cel balsamic.
Se taie puțin carnea, astfel încât condimentele să pătrundă. Se pune folie de aluminiu și se lasă la marinat o oră, iar dacă este mai mult timp, se poate lăsa peste noapte. Se pune și berea înainte de a fi adăugată la cuptor, iar dacă lichidul se evaporă, se adaugă apă fierbinte.
Citește și: Cât timp trebuie să lași friptura la cuptor. Așa va ieși suculentă și fragedă