Condimentele pentru cea mai bună friptură. Așa o faci fragedă și suculentă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 10.10.2022 la 14:29
Actualizat pe 10.10.2022 la 14:29
De fiecare dată, atunci când ne gândim să preparăm o friptură, fie că o pregătim pe grătar, în cuptor, sau în tigaie, ne dorim să iasă fragedă și suculentă, să fie o încântare pentru papilele gustative, dar să ne impresionăm și invitații, sau chiar și pe membrii familiei. Iată care sunt condimentele pentru cea mai bună friptură.
- Ce condimente să folosești ca să impresionezi cu cea mai bună friptură
- Amestecul care face friptura fragedă și suculentă
Fără doar și poate, atunci când vine vorba despre preparatele preferate ale românilor, friptura se situează pe primele locuri. Este unul dintre cele mai iubite preparate din bucătăria nostră și este nelipsită de pe mesele tradiționale sau de la grătare. Iată care sunt condimentele pentru cea mai bună friptură.
Ce condimente să folosești ca să impresionezi cu cea mai bună friptură
Dacă îți dorești să gătești o friptură fragedă și suculentă, trebuie să ai în vedere câțiva pași pe care trebuie să îi respecți, vorba aceea, ca la carte. Înainte de a fi pusă la gătit, carnea trebuie să fie marinată. Iată câteva ideo care să îți facă friptura să aibă un gust special și să fie suculentă și aromată, perfectă pentru a fi mâncată alături de o salată sau niște cartofi.
- marinadă de bere - într-un bol mare amestecă o bere blondă sau brună, 2-3 lingurițe de ulei de măsline, 1-2 lingurițe de oțet balsamic, puțin zahăr brun, sare, piper, paprika după gust și puțină pudră de ceapă și usturoi. Amestecă apoi ingredientele și pune pe carne, iar apoi pune-le la frigider, acoperite, timp de 1-12 ore, dar nu mai mult de 12 ore.
-
sos spaniol - 2 linguri sare de mare,1 lingura paprika afumata, 2 portocale: coaja rasa si zeama, 2 linguri patrunjel maruntit;
-
marinadă de iaurt - 150g de iaurt grecesc cu 150g de smântână grasă (peste 20%), 2-3 căței de usturoi, o mână de pătrunjel tocat mărunt, zeama de la jumătate de lămâie, sare și piper după gust. Amestecă-le și lasă carnea la marinat timp de 6-12 ore.
-
Sos Montreal - 2 linguri paprika, 2 linguri piper negru măcinat, 2 linguri sare kosher, 1 lingură usturoi granulat, 1 lingură ceapă granulată, 1 lingură coriandru zdrobit, 1 lingură mărar, 1 lingură fulgi de ardei roșu;
-
marinadă simplă - câteva lingurițe de ulei, zeamă de lămâie, portocală sau oțet balsamic, sare, piper, pudră de usturoi, paprika, ierburi de provence (sau orice doriți, pătrunjel, cimbru, chimion), puțin vin alb și apoi lăsată carnea la macerat peste noapte;
Citește și: Rețetă de ceapă în oțet. Cum să prepari conserve italienești pentru iarnă