Greșeala majoră pe care o faci când pornești centrala termică. Crește prețul facturii extrem de mult
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 22.11.2022 la 17:18
Actualizat pe 22.11.2022 la 17:18
Odată cu venirea frigului, românii au pornit centralele termice și se bucură de căldura din locuințele lor. Cu toate acestea, există o greșeală majoră pe care cele mai multe persoane o fac fără să-și dea seama.
- Ce greșeală fac românii când pornesc centrala termică
- Cum poți să economisești mai mult
Cei mai mulți dintre români au optat pentru centrala termică pentru încălzirea locuinței. O greșeală frecventă pe care o fac cei mai mulți români duce la o factură mai mare la energie.
Deși pare că economisim, rezultatul este foarte diferit. Cea mai mare greșeală pe care o facem este să oprim centrala în momentul în care nu suntem acasă. Temperatura din locuință va scădea, iar consumul va crește când îi vom da drumul.
Cum să economisești cu ajutorul centralei termice
Dacă ne dorim să economisim la factura de gaze se recomandă instalarea sau utilizarea unui termostat. În acest fel, se poate controla consumul, dar și temperatura în locuință, deși nu ești acasă.
Pentru obținerea unui randament cât mai eficient pentru a funcționa centrala cu condensare, este recomandată ca temperatura agentului termic să fie până în 55 de grade Celsius.
Dacă presiunea va scădea, se recomandă verificarea pierderilor de apă către calorifere. În caz că nu știi cum se face una ca asta, poți suna la un specialist care să te ajute.
Centrala nu se oprește când suntem plecați
Dacă urmează să pleci pentru o perioadă mai lungă, cum ar fi o vacanță, centrala va rămâne în priză, fiind funcțională. Se recomanda că funcțiile anti-îngheț și anti-blocare să fie activate.
Temperatura în această perioadă poate fi cuprinsă între 14-17 grade Celsius. Dacă va fi prea frig, în momentul în care te vei întoarce, îți va lua mult timp să încălzești locuința, iar factura de gaze va crește substanțial.