Greșeala pe care mulți o fac. De ce nu e bine să depozitezi pâinea în frigider
Publicat pe 04.03.2022 la 14:38 Actualizat pe 04.03.2022 la 14:42
Depozitarea pâinii în frigider este un truc pe care mulți români îl folosesc, însă nu este și unul corect. Pâinea este alimentul care nu lipsește niciodată din casele românilor.
- Pâinea nu se ține niciodată în frigider
- Trucuri pentru a ține pâinea proaspătă
Pâinea nu se ține niciodată în frigider, deoarece își pierde calitățile fizice. Așadar, temperatura la care este depozitată pâinea are un efect puternic asupra moleculelor din amidon, ceea ce alterează gustul alimentului.
Marii bucătari ai lumii susțin că pâinea trebuie mâncată cât este proaspătă și nu depozitată în locuri precum frigiderul. Acest produs de panificație își pierde prospețimea mult mai ușor dacă este ținut la temperaturi scăzute.
Singurul loc unde putem depozita pâinea, pentru ca aceasta să rămână proaspătă este blatul de bucătărie.
Trucuri pentru a păstra pâinea cât mai proaspătă
Iată care sunt trucurile pentru a păstra pâinea proaspătă:
-Pâinea proaspătă coaptă nu trebuie păstrată în pungi de plastic, deoarece plasticul nu permite pâinii să „respire”
-Trebuie păstrată cu partea tăiată în jos, fără nici un fel de ambalaj
-Pentru ca pâinea să se păstreze crocantă, aceasta trebuie învelită și ținută în hârtie
-Alimentul de panificație trebuie păstrat în locuri lipsite de lumină și în spații uscate
Citește și: Greșeala pe care mulți o fac! De ce nu e bine să îți agăți masca de oglinda retrovizoare