Cum faci frigănele după rețeta clasică. Pâine cu ou sau frigănele dulci, desertul copilăriei
Publicat pe 26.07.2021 la 12:56 Actualizat pe 26.07.2021 la 12:56
Pâinea cu ou sau frigănelele dulci au fost și vor rămâne cel mai simplu preparat din bucătăria românească. Unde mai pui că intră cu ușurință și prisosință la categoria ”desertul copilăriei”. Astăzi te învățăm cum să faci cea mai gustoasă rețetă clasică.
- Pâine cu ou, desertul oricărui copil.
- Frigănelele, cel mai simplu și răspândit desert.
Cel mai simplu, ieftin și gustos fel de mâncare, pe care toată lumea l-a cunoscut încă din copilărie este fără doar și poate pâinea cu ou. Frigănelele, așa cum mai sunt cunoscute, se pot consuma dulci sau sărate, simple, cu gem, fructe sau ciocolată.
Frigănele ca în copilarie: rețeta clasică
Vrei să prepari frigănele cu ou ca la bunica acasă, atunci citește mai jos pentru că noi îți spunem acum pas cu pas de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare al celei mai clasice rețete de pâine cu ou.
Ingrediente
Așadar, pentru desertul copilăriei ai nevoie de următoarele ingrediente:
pâine
ouă
lapte
sare, unt, zahăr, gem sau ciocolată
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Primul pas este să pregătiți două boluri: unul cu lapte rece, altul cu ouăle bătute. Tăiați feliile de paie, apoi treceți-le prin laptele rece, lăsați să se scurgă și apoi prin ouă.
În tot acest timp, puneți și uleiul la încins și adăugați feliile de pâine pe rând, până se formează o crustă pe ele. Ulterior, lăsați desertul pe o farfurie tapetată cu șervețele pentru a absoarbe uleiul și gata, desertul este preparat în mai puțin de zece minute.
Cum poți servi frigănelele dulci
Frigănelele sau pâinea cu ouă, desertul copilăriei tuturor românilor, poate fi servit în mai multe variante. Fie că-l preferi sărat sau dulce, ai o gamă variată de unde să alegi. Poți adăuga peste pâinea cu ou, rece sau fierbinte, zagăr, unt, miere, gem, ciocolată sau o poți servi simplă.
Citește și: Cum prepari prăjitura Petre Roman. Ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai delicios desert