Ingredientul cu care să înlocuiești untul sau laptele din piure. E la fel de delicios și pufos
Publicat pe 14.01.2023 la 14:53 Actualizat pe 14.01.2023 la 14:53
Multe persoane nu știu ce să mai mănânce atunci când țin post și nu se gândesc că pot prepara aceleași rețete cu mici schimbări. Numai cele mai pricepute gospodine știu cu ce ingredient se înlocuiește untul sau laptele din piure. Preparatul va fi la fel de delicios și pufos. Tot ce trebuie să știi.
- Ingredientul cu care poți să înlocuiești untul sau laptele din piure
- Secretul știut de cele mai pricepute gospodine
Orice gospodină își dorește să pregătească pentru ea și familia ei cele mai bune bucate, iar mâncarea de bază pentru majoritatea românilor este, fără doar și poate, cea de cartofi. Cu toate astea, multe femei nu știu ce să mai gătească în perioada postului. Iată secretul care te va ajuta să te bucuri de piure chiar și atunci când nu vrei să consumi lapte sau unt.
Ingredientul cu care poți să înlocuiești untul sau laptele din piure
Piureul de cartofi este îndrăgit de mulți români, iar toate gospodinele știu să îl prepare. Ingredientul secret cu care poți să înlocuiești laptele sau untul este margarina vegetală! Probabil că nu multe femei s-au gândit la asta până acum. Prepartul va fi la fel de pufos și delicios.
Pentru a prepara cel mai bun piure de cartofi chiar și în zilele de post trebuie să fim foarte atente la ce ingrediente folosim. Cei mai potriviți sunt cartofii albi. După ce i-am curățat, trebuie să îi tăiem în cubulețe egale pentru a ne asigura că textura este una ideală.
O metodă prin care poți să verifici dacă sunt sau nu cartofii buni o reprezintă folosirea unei furculițe. Legumele sunt perfecte în cazul în care ustenila intră cu ușurință. Un alt aspect important de care trebuie să ținem cont este acela că de fiecare dată trebuie să păstrăm în vas o parte din apa în care au fiert.
Cât timp trebuie să lași cartofii la fiert
După cum am menționat și mai sus, cei mai buni pentru piure sunt cartofii albi. Dacă vrei să te asiguri că preparatul va fi pufos și delicios la sfârșit, trebuie să știi că legumele se lasă la fiert aproximativ o jumătate de oră.
Dacă îi vei lăsa suficient la fiert, cartofii vor fi ideali pentru piure, iar apoi nu îți va mai rămâne decât să te bucuri de gust alături de oamenii dragi din viața ta.
Citește și: Ingredientul pe care să-l adaugi în apa cu care speli geamurile. Vor rămâne curate mai mult timp