Ingredientul pe care este indicat să îl pui în varza murată dacă a ieșit prea sărată. Așa procedau și bunicii la țară
Publicat pe 26.11.2023 la 16:42 Actualizat pe 26.11.2023 la 16:42
Ne aflăm în perioada în care cele mai multe gospodine pregătesc cămara cu bunătăți pentru iarnă, iar printre borcanele cu gemuri și murături, cele mai multe bucătărese se ocupă și de butoaiele cu varză murată. Însă, în cazul în care ai făcut acest lucru deja, iar varza ta a ieșit mult prea sărată față de cum te așteptai, noi îți prezentăm ingredientul pe care este bine să îl adaugi în butoi pentru a reduce din sare.
- Ce să pui în varza murată dacă a ieșit prea sărată
- Trucul folosit de bunici
Cu siguranță pe lista preparatelor tradiționale pe care le vor păstra în cămară pentru sezonul rece se numără și varza murată, care este ingredientul vedetă al sarmalelor, nelipsite de pe masa de Crăciun și de Revelion.
Ce să pui în varza murată dacă a ieșit prea sărată
Și tu vrei să te bucuri de rezultate ca la carte și să îți încânți familia și musafirii cu cele mai bune sarmale. Însă, ce se întâmplă în cazul în care varza pusă la murat a ieșit prea sărată.
Ei bine, există un truc pe care și bunicii la țară îl foloseau pentru a reduce din sare. În acest fel, nu trebuie decât să adaugi un produs banal în butoi, și anume un cartof.
Mai exact, această legumă va acționa exact ca un burete, absorbind o mare parte din excesul de sare, în momentul în care îl vei pune în butoiul cu varză murată.
Ingrediente
Ei bine, în cazul în care și tu te-ai lăsat pe ultima sută de metri și te pregătești abia acum să pui varza la murat, însă ești în căutarea cantităților perfecte pentru a obține un rezultat ca la carte, noi îți prezentăm o rețetă extrem de bună.
- 25 de kilograme de varză;
- patru legături de mărar uscat;
- două legături de cimbru uscat;
- un știulete de porumb uscat;
- trei mere;
- două gutui;
- cinci sau șase rădăcini de hrean;
- sare grunjoasă.
CITEȘTE ȘI: De ce trebuie să adaugi aspirină la murături. Cât de benefică este pentru varza murată