Ce trebuie să faci dacă varza murată a făcut mucegai. Trucul la care apelează gospodinele pentru a o salva
Publicat pe 13.10.2023 la 10:28 Actualizat pe 13.10.2023 la 10:28
Este perioada în care cele mai multe gospodine pregătesc cămara cu bunătăți pentru iarnă. Printre borcanele cu gemuri și murături, cele mai multe bucătărese se ocupă și de butoaiele cu varză murată. Așadar, există dăți, când te aștepți mai puțin și varză murată poate să facă mucegai. Iată cum trebuie să procedezi in acea situație!
- Ce să faci dacă varza murată a făcut mucegai
- Cum poți să o salvezi
Poate ți s-a întâmplat vreodată ca murăturile tale să facă mucegai, atunci trebuie să știi că există o soluție simplă să le salvezi. Trebuie să știi că soluția nu e să o arunci, ci să te uiți la aspectul pojghiței ca să stabilești exact dacă poți salva întregul butoi de varză.
Fermentația și murăturile
Ei bine, știm despre fermentație că este un proces destul de simplu și datează din China încă din 7000 î.Hr. Mai exact, un aliment fermentat a fost conservat și transformat de bacterii, lucru ce înseamnă că zahărul și carbohidrații din alimente au fost consumate de bacteriile benefice.
Mai mult decât atât, acest proces de fermentare încurajează probioticele să prospere. Pe de altă parte, fermentarea este benefică pentru sistemul digestiv uman.
Ce să faci dacă varza murată a făcut mucegai
Așadar, dacă varza murată din butoi a mucegăit, în cazul în care există o mică pată de mucegai, o poți îndepărta cu atenție folosind o lingură mare.
Trebuie să știi că butoiul cu varză are nevoie de o verificare atentă în permanență. Astfel, este bine să monitorizezi procesul de fermentare zilnic pentru a te asigura că nu apare dezvoltare ulterioară de mucegai.
Totodată, trebuie să mai știi că este necesar să cureți imediat și temeinic ustensilele pentru a preveni o contaminare ulterioară cu mucegai.