Ce să faci pentru ca varza murată să nu se acrească după sărbători. Trucul simplu pe care trebuie să îl știe orice gospodină
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 30.11.2022 la 11:43
Actualizat pe 30.11.2022 la 11:43
Majoritatea gospodinelor au pus deja varza la murat, dar nu mulți sunt cei care știu ce trebuie făcut în cazul în care se acrește. De aceea, în rândurile de mai jos vei regăsi un truc simplu care te va ajuta varza să rămână crocantă și fragedă, fără prea mult efort.
- Ce să faci pentru ca varza murată să nu se acrească
- Trucul folosit de gospodine
Varza murată este mereu prezentă pe mesele românilor, mai ales în această perioadă a anului când se apropie sărbătorile, iar gospodinele se ocupă de cele mai delicioase preparate. Dacă ai pus varza deja la murat, este important să știi cum să procedezi pentru ca ea să nu se acrească.
Trucul simplu pentru ca varza murată să nu se acrească
Pentru ca varza să nu fie foarte acră, ai nevoie de un singur lucru. Mai exact, este vorba despre o bucată de lemn de mesteacăn, ce trebuie pus după ce varza este murată deja.
Indicat este să se pună și câteva crenguțe de viță de vie sau butuci de lemn. Acest lucru va ajuta ca varza să rămână gustuoasă, fragedă și nu se va acri.
Alte trucuri utile pentru varza murată
Un alt truc de care gospodinele trebuie să țină cont implică un cub de zahăr, care se poate adăuga în butoi. Zahărul va ajuta varza să nu se înmoaie și va rezista mai mult timp. Ingredientul poate fi pus o dată pe săptămână și în acest fel varza nu face nici floare.
Dacă totuși zeama nu mai este limpede, poate fi adăugat hrean în butoi sau să mărunțești câteva pastile de aspirină, ceea ce va împiedica varza să mai fermenteze. În plus, este importantă și temperatura la care este ținută varza, mai exact 10 grade Celsius sau chiar mai puțin
Citește și: Temperatura la care este bine să pui varza murată. Așa rezistă toată iarna, este fragedă și crocantă