Ingredientul pe care să îl pui în apa pastelor ca să nu se mai rupă. Așa le vei da și un gust mult mai aromat
Publicat pe 15.02.2024 la 07:32 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:37
Unul dintre cele mai delicioase preparate pe care îl aleg românii sunt pastele. Însă, chiar și așa, puține persoane știu cum să le gătească corect pentru a avea un gust delicios. În acest fel, noi îți dezvăluim la ce trucuri apelează italienii. Iată care este ingredientul secret pe care să îl pui în apa pastelor că să nu se mai rupă. Așa le vei da și un gust mult mai aromat!
- Ce să pui în apa pastelor pentru a nu se mai rupe
- Vor avea și un gust mai aromat
Fără doar și poate, pastele se numără printre cele mai rapide preparate pentru un prânz sau cină delicioasă. Așadar, în cazul în care vrei să le pregătești corect este important să ții cont de câteva sfaturi pentru a avea un gust de-a dreptul delicios.
Ce să pui în apa pastelor ca să nu se mai rupă
Pastele au fost dintotdeauna un preparat delicios, simplu și rapid. Chiar dacă nu sunt greu de făcut, multe dintre bucătărese nu cunosc trucuri pentru ca acestea să nu se rupă și să rămână intacte.
Astfel, un prim ingredient pe care este bine să îl pui în apa pastelor și care le va ajuta să nu se mai rupă este sarea de mare. Concret, adăugarea a aproximativ o lingură de sare în apa clocotită nu numai că va adăuga un gust subtil pastelor și le va ajuta la menținerea texturii.
Mai mult decât atât, un alt ingredient esențial care poate îmbunătăți atât textura, cât și aroma pastelor este uleiul de măsline extravirgin. Astfel că, adăugarea a aproximativ o lingură de ulei în apa de gătit va ajuta la prevenirea lipirii pastelor între ele și va conferi un plus de savoare fiecărei îmbucături.
Un alt ingredient pe care este bine să îl adaugi în apa în care fierbi pastele, pentru că acestea să nu se mai rupă, este zeama de lămâie.
De ce să adaugi zeamă de lămâie în paste
Dan Vondnar, un expert în gastronomie moleculară, de la USAMV Cluj, a vorbit despre zeama de lămâie din paste. Specialistul susține că acidul din lămâie acționează într-un mod similar cu sarea, amplificând aroma pastelor și făcându-le mai gustoase, iar această tehnică pregătește terenul pentru un sos savuros, accentuând și mai mult gustul preparatului final.