ÎNTREBAREA ZILEI: Tu știi de ce nu este bine să ai un brad în curte?

ÎNTREBAREA ZILEI: Tu știi de ce nu este bine să ai un brad în curte? © pixabay.ro

Bradul este, din cele mai vechi timpuri, unul dintre simbolurile celei mai îndrăgite sărbători din an, Crăciunul. Cu toate acestea, există numeroase legende legate de brad și se spune că nu este bine, sub nicio formă, să plantezi un brad în curtea ta. 

De-a lungul timpului, despre brad au luat naștere numeroase speculații. Se spune că nu este bine să plantezi un brad în curtea ta, pentru că acest lucru atrage energii negative și, mai mult de atât, în unele regiuni din România se speculează lucruri mult mai grave legate de existența unui brad, în curtea ta. 

De exemplu, în Moldova există legende potrivit cărora dacă ai un brad în curte, cineva drag din familie va muri. Aceasta este cea mai cumplită legendă legată de existența unui brad în curte. De asemenea, în Muntenia se zice că un brad plantat în curte va aduce mult ghinion întregii familii. 

Nu în ultimul rând, bătrânii sunt de părere că plantarea unui brad în curtea unei familii va duce, în mod inevitabil, la destrămarea acesteia. Tu ce legende despre brad mai cunoști?

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro