ÎNTREBAREA ZILEI: Tu știi să mănânci corect? Iată ce feluri de mâncare ne permit să le mâncăm cu mâna
Publicat pe 02.09.2018 la 13:15 Actualizat pe 02.09.2018 la 13:16
Foarte multe persoane refuză întâlniri importate la restaurante de fixe, din teama de a nu se face de râs atunci când își primesc mâncarea. Există numeroase feluri de mâncare ce necesită îndemânare maximă la capitolul tacâmuri, dar și feluri de mâncare pe care le poți mânca, fără jenă, cu mâna.
Foarte multe persoane refuză întâlniri importate la restaurante de fixe, din teama de a nu se face de râs atunci când își primesc mâncarea. Există numeroase feluri de mâncare ce necesită îndemânare maximă la capitolul tacâmuri, dar și feluri de mâncare pe care le poți mânca, fără jenă, cu mâna.
Dacă și tu te-ai confruntat cu o situație neplăcută din cauza faptului că nu ai știut cum să mănânci un fel de mâncare, noi îți venim în ajutor. Iată pentru ce preparate ai nevoie de tacâmuri, dar și care sunt felurile de mâncare pe care le poți mânca ajutându-te doar de mâini.
Felia de pâine se rupe cu mâna, în timp ce sandvişurile mari se taie cu un cuţit şi se ia cu furculiţa.
- Cartofii nu se taie cu cuţitul şi nu se zdrobesc cu furculiţa în farfurie. Excepţie: cartofii copţi în coajă se înţeapă cu furculiţa şi se curăţă cu ajutorul cuţitului.
- Castraveţii şi gogoşarii muraţi se iau cu furculiţa şi se taie în farfurie, roşiile se vor lua cu lingura, pentru a nu stropi comesenii. În farfurie se taie cu atenţie (din acelaşi motiv) şi nu se muşcă din ele.
- Chiftelele, sarmalele, ruladele se taie doar cu furculiţa.
- Peştele nu se mănâncă ca şi friptura. Tacâmul de peşte are un cuţit de o formă specială şi o furculiţă mai mică. Cuţitul se foloseşte doar la dezosare şi ca ajutor la mâncat. Oasele de peşte din gură se pun pe furculiţă.
- Spaghetele se mănâncă răsucindu-le cu furculiţa ţinută în mâna dreaptă ajutându-vă cu o lingură ţinută în mâna stângă.
- Orezul se mănâncă cu furculiţa, ajutându-vă cu un cuţit.
- Dulceaţa sau mierea se ia pe farfurie, servindu-se cu linguriţa adusă special.
- Perele şi merele se taie cu un cuţit de fructe în patru părţi după care se curăţă de coajă şi se mănâncă cu furculiţa.
- Piersicele se ţin cu mâna stângă şi se taie în două. Apoi sâmburele este separat de fruct, curăţat de coajă şi servit cu furculiţa şi cuţitul.
- Kiwi se taie în două, se ţine jumătate în mâna stângă şi se mănâncă miezul cu linguriţa.
Iar acum, că știi toate astea, data viitoare vei fi cum nu se poate mai pregătit!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.