La cât timp se schimbă periuța de dinți. Ce recomandări au medicii stomatologi
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 10.12.2022 la 17:17
Actualizat pe 10.12.2022 la 17:17
Periuța de dinți este unul dintre cele mai folosite obiecte pentru igiena dinților noștri. Aceasta se schimbă o dată la trei sau patru luni, dar mai sunt și câteva excepții de la regulă. Medicii stomatologi recomandă să avem cât mai multă grijă de sănătatea cavității bucale pentru a nu avea probleme.
- Cât timp se folosește o periuță de dinți
- Cum avem grijă de periuța de dinți
Periuța de dinți face parte din îngrijirea unei danturi sănătoase, dar și pentru cavitatea bucală. Dinții ar trebui periază de minim două ori pe zi, așa cum recomandă medicii stomatologi. Acesta trebuie schimbată o dată la câteva luni și iată care este timpul maxim de folosire.
Cât timp putem folosi periuța de dinți
Pentru sănătatea dinților, periuța de dinți se schimbă o dată la câteva luni. Cei mai mulți români nu pun accent pe aceasta și ajung să aibă mari probleme, fără să-și dea seama de unde au început.
Periuța de dinți se schimbă o dată la trei sau patru luni, conform medicilor stomatologi. În acest timp, perii se uzează și nu mai poate fi folosită în condiții optime. Totodată, se adună și multe bacterii care ajung să fie dăunătoare.
Un alt aspect important este dacă ai trecut printr-o răceală sau viroză. Atât periuța ta de dinți trebuie schimbată, cât și a familiei, dacă le țineți în același loc pe toate. În momentul în care se ating, bacteriile și virușii se pot transmite de la una la cealaltă și poate duce la o reinfectare.
Dacă ai făcut un detartraj la medicul stomatolog este recomandat să schimbi periuța de dinți. Va trebui să folosești una nouă, curată care te va ajuta să ai mai multă grijă de dinții tăi.
Cum să ai grijă de periuța de dinți
Periuța de dinți se spală bine după fiecare folosință cu multă apă caldă. Aceasta se depozitează într-un recipient închis în poziție verticală, precum un căpăcel de siguranță. Ideal este să fie ținută într-un dulap, în baie, nu lăsată în spațiul deschis. În acest fel, va acumula bacterii, care sunt prezente în încăpere și nimeni nu își dorește una ca asta.
CITEȘTE ȘI: Spălatul pe dinți, recomandat înainte sau după micul dejun? Ce spun specialiștii