La ce folosește căpăcelul de plastic de la sticla de ulei. Când o sa vezi asta, n-o să-l mai arunci
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 05.09.2023 la 18:49
Actualizat pe 05.09.2023 la 18:49
Căpăcelul de la sticla de ulei are un scop foarte important. Cu ajutorul lui vei putea măsura cantitatea de ulei pe care o folosești în preparate și nu mai trebuie să-l arunci.
- La ce folosește căpăcelul de plastic de la sticla de ulei
- Când o sa vezi asta, n-o să-l mai arunci
Uleiul nu lipsește din nicio bucătărie și este inclus în multe preparate. Gospodinele îl folosesc la salate, prăjeli sau pentru anumite mâncăruri, astfel că se găsesc în toate casele. Sigur ați observat căpăcelul din interior pe care mulți îl îndepărtează, însă, el are un rol important.
Care este rolul capacului de la sticla de ulei
Nu multe persoana cunosc rolul capacului de la sticla de ulei. Dacă vei ține cont de recomandarea următoare, își vei ușura munca în bucătărie.
De cele mai multe ori, când desfacem o sticlă de ulei, aruncăm căpăcelul pe care îl găsim în interior. El are un rol foarte important și te poate ajuta să măsuri cantitatea de ulei care se pune în mâncare. Vom reuși să turnăm mai puțin și nu vom face risipă.
Pe rețelele de socializare, mai multe persoane au dezvăluit acest truc, iar internauților nu le-a veni să creadă, fiind atât de simplu.
Cum te poți folosi de capacul de la sticlă
Capacul de la sticla de ulei te va ajuta să reduci cantitatea pe care o folosești în mâncare. Tot ce trebuie să faci este să deschizi sticla, desfaci căpăcelul inelar, iar în loc să îl arunci, îl poziționezi invers, în gâtul sticlei.
În acest fel, pe lângă cantitatea de ulei pe care o vei salva, mâncarea va avea un gust delicios. Dacă vei găti cu prea mult ulei, preparatul nu va avea aceeași savoare cu care ești obișnuit.
”Dar și gătitul ăsta poate fi o capcană daca nu suntem atenți la ulei. Avem în tradițiile culinare uleiul ca și ingredient obligatoriu în orice preparat, totul începe cu „se pune ulei în cratiță”. La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne „costă” silueta.
Orice mâncare cu legume poate deveni bombă calorică în funcție de cât ulei conține, nu e nevoie să fie șnițel, chiftele sau pește prăjit ca să ne îngrășăm, o facem și cu un ghiveci care are ulei.
Nu contează tipul de ulei, toate au 900cal/100ml. Iar gustul pe care îl dă mâncării e relativ, mai degrabă e în credința noastră că fără ulei nu se poate.
În Franța pacienții obezi sunt obligați să asiste la o lecție de gătit în care nu se folosește ulei, tocmai pentru a vedea/simți că gustul nu depinde de el. Cu sos de roșii, condimente și ierburi aromate se obțin preparate mai gustoase. Apoi, dacă avem carne, pește sau brânză într-o mâncare, savoarea e garantată. „Economia” pe care o faceți în bugetul caloric e uriașă dacă eliminați uleiul de gătit”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
CITEȘTE ȘI: Cum să faci ardei gras prăjit în ulei pentru iarnă. Rețetă simplă fără sterilizare