La ce temperatură e bine să ții frigiderul ca să nu se strice alimentele. Greșeala majoră pe care o faci
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 21.09.2022 la 13:23
Actualizat pe 21.09.2022 la 13:24
Frigiderul este un aparat electrocasnic indispensabil în casa oricui, pentru că multe alimente sunt ”dependente” de el pentru a nu se altera într-un timp scurt. De aceea, este important să știm la ce temperatură este bine să ținem frigiderul, astfel încât să nu se strice alimentele. Iată ce spun specialiștii și care este greșeala pe care mulți o fac!
- Ce temperatură trebuie să ai în frigider
- Trebuie să fie reglată în funcție de sezon
Mâncarea gătită și alimentele perisabile trebuie să fie ținute la o temperatură corectă în frigider, deoarece, în caz contrar, scopul acestui aparat electrocasnic este compromis. Ca alimentele să nu se strice, e necesar să adaptăm temperatura din frigider la cea de afară.
Temperatura la care e bine să ții frigiderul ca să nu se strice alimentele
Potrivit specialiștilor, temperatura în frigider trebuie să fie reglată în funcție de cât de plin este, dar și de anotimp. Astfel, temperatura trebuie să se situeze în jurul valorilor de 2 – 7 grade Celsius, iar modelele performante din zilele noastre fac ca reglarea să fie o sarcină foarte ușoară.
Temperatura presetată din fabrică, pe care frigiderul o va afișa în momentul instalării, nu este cea corectă, de cele mai multe ori, mai ales că ea trebuie să fie adaptată anotimpului și condițiilor tale. Printr-o reglare corectă a termostatului, temperatura în frigider va fi constantă, iar alimentele se vor conserva așa cum trebuie.
Este important ca în momentul în care temperaturile de afară cresc, graficul temperaturii din frigider să fie modificat.
Cum schimbăm temperatura în funcție de anotimp
Când afară se înregistrează mai mult de 30 grade, cele mai multe alimente trebuie să fie puse imediat la rece. Vara, temperatura ideală în frigider ar trebui să fie cu unul sau chiar două grade în minus față de cea setată în mod normal, spun specialiștii.
Lucrurile se schimbă anotimpul rece. Astfel, iarna, temperatura în frigider poate fi crescută până la 4 – 5 grade. De asemenea, reglarea temperaturii se face și în funcție de cât de călduroasă sau răcoroasă este camera în care se află frigiderul, de cât de des deschizi ușa, dar și de alimentele care sunt depozitate în el.