Cât timp poți ține mâncarea reîncălzită în frigider. Nu vei mai repeta această greșeală
Publicat pe 05.09.2022 la 21:14 Actualizat pe 05.09.2022 la 21:14
De cele mai multe ori alimentele se strică chiar dacă sunt depozitate corect la frigider. Specialiștii în sănătate recomandă tuturor consumatorilor să ia măsuri în acest sens. Timpul de depozitarela frigider al alimentelor este unul limitat. Dacă omiți acest factor, îți poți pune sănătatea în pericol.
- Cât timp poți ține mâncarea reîncălzită în frigider
- Care este greșeala făcută de gospodine
Cât timp poți ține mâncarea reîncălzită în frigider
Mâncarea reîncălzită are câteva reguli de păstrare la frigider. Așadar, cu cât ținem mai mult alimentele, pe care le reincalzim de mai multe ori, la rece, acestea ne vor expune unor probleme majore de sănătate. Există diferite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare, spune Doctorul Rafa Carbajal, specialistului în sănătate.
Carnea de porc poate să reziste la congelator până la 12 luni de zile, fără să se strice. Însă depozitată la frigider, nu rezistă decât până la cinci zile. În schimb, carnea de pasăre rezistă la frigider doar două zile. Congelată, rămâne comestibilă pentru aproximativ patru luni de zile.
Rezîncălzită, mâncarea rezistă la rece doar două zile, potrivit Doctorului Rafa Carbaja. Medicul specialist in sănătate a mai spus că, spre deosebire de pieptul de pui, cârnații rezistă la frigider o săptămână, iar la congelator aproximativ două luni.
În ce condiții se păstrează mâncarea la frigider
Depozitarea alimentelor la frigider reprezintă o multitudine de factori de care trebuie să ținem cont. Temperatura acestuia trebuie să fie întotdeauna cel puțin 4 grade Celsius. Un frigider care are o temperatură peste 5 grade Celsius va prezenta alterarea acesteia.
În schimb, congelatorul trebuie să prezinte mereu o temperatură sub 0 grade Celsius. Doar în acest fel poți ști sigur că alimentele sunt păstrate în condiții optime, pentru o perioadă îndelungată de timp.
Mâncarea poate fi păstrată la rece doar în anumite condiții. Niciodata nu se depozitează mâncare la frigider dacă există pene de curent sau căderi de energie. Recipientele în care se depozitează mâncarea trebuie să fie bine curățate, dezinfectate, dar și alese cu grijă.
Alimentele în caserole trebuie puse în recipiente diferite, deoarece materialul folosit la ambalarea acestora este policarbonatul, care conține BPA. Această substanță poate ajunge ușor în alimente, mai ales atunci când intră în contact cu căldura.