La ce temperatură se coace pizza. Greșeala care îți strică preparatul
Publicat pe 11.02.2023 la 11:16 Actualizat pe 11.02.2023 la 11:24
Pizza este un preparat specific italienesc. Acesta este adorat de milioane de persoane din întreaga lume. Pizza poate fi preparată într-o mulțime de moduri și cu o mulțime de ingrediente, fiind pe placul oricui. Însă, gătită în casă, puține persoane știu care este temperatura ideală la care se coace pizza.
- La ce La ce temperatură se coace pizza
- Greșeala care îți strică preparatul
Pizza este preparatul italienesc pe care gospodinele îl gătesc atunci când alte preparate de mâncare devin o obișnuință pentru membri familiei. Dacă vrei să faci o pizza perfectă trebuie să ai grijă la temperatura de coacere a acesteia.
La ce temperatură se coace pizza
Secretul pentru o pizza delicioasă, preparată chiar la tine acasă, constă în temperatura de coacere a acesteia. Astfel, temperatura ideală este de aproximativ 220-250 de grade Celsius.
O temperatură ridică a cuptorului face crusta preparatului să fie mult mai crocantă. Mai mult decât atât, aroma aluatului se îmbunătățește, iar sosul și ingredientele vor fi gătite mult mai bine. În acest fel, brânza se va topi uniform pe pizza, iar topping-urile vor figătite.
Preîncălzirea cuptorului, obligatorie pentru coacerea pizzei
Primul pas, după ce ai întins aluatul și ai pus ingredientele pe blatul de pizza, este să preîncălzești cuptorul pentru cel puțin 20 de minute.
Tava pentru copt pizza
În cazul în care nu ai o piatră pentru a pune pizza, poți folosi spatele unei tăvi de copt. Astfel, întoarce tava cu susul în jos și așează preparatul pe ea.
Coacerea pizzei
După ce pizza este gata și cuptorul preîncălzit, poți să o introduci înăuntru. Cel mai important este să pui pizza în cuptor cât mai repede, înainte ca preparatul să se răcească prea mult.
Timp de coacere
Pentru că este destul de dificil să îți dai seama dacă pizza ta este făcută, există două trucuri care te vor ajuta să vezi dacă preparatul este gata.
Îți poți da seama că preparatul este gata de savurat, în momentul în care vei observa crusta rumenită a pizzei, iar brânzeturile vor avea un aspect de făcut. Mai mult decât atât, îți poți da seama că pizza este făcută după fermitatea crustei la atingere.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de pizza preparată în casă. Câtă drojdie trebuie să pui pentru un aluat perfect