Laptele de migdale - proprietăți, contraindicații și beneficii
De Razvan Paltin.
Publicat pe 01.11.2021 la 11:42
Actualizat pe 01.11.2021 la 11:42
Auzim tot mai des de laptele de migdale, însă puțini știu că acesta are multe proprietăți, iar majoritatea dintre ele sunt comune cu cele ale lapteului de soia. Laptele de migdale conține un număr foarte mic de calorii, însă are o gramdă de fibre solubuile și insolubile care ajută la prejecarea pereților intestinali și a colonului.
- Cum se face laptele de migdale
- Ce proprietăți are acest tip de lapte
Ce este laptele de migdale și cum se face
După cum îi spune chiar numele, laptele de migdale se prepară din...migdale, iar el are o mulțime de beneficii, asta deoarece conține foarte multe fibre ce ajută organismul la o bună funcționare.
Nu e deloc greu să prepari lapte de migdale acasă, deși îl poți găsi rapid și în comerț. Ai nevoie de prepararea sa de o cană de migdale crude, trei căni cu apă, sare și zahăr.
Mai întâi se vor lăsa migdalele la înumuiat peste noapte, aproximativ 8 ore, apoi dimineața se vor strecura și se vor curăța cu apă. Ele se introduc în mixer și se amensteacă cu apa timp de 10 minute.
În momentul în care se obține un lichid de culoare alb omogen, se pune zahăr sau miere pentru ca această compoziție să fie aromată. Se strecoară amestecul într-un tifon, iar laptele de migldale e gata.
Proprietăți și beneficii
Laptele de migdale poate fi folosit chiar și în locul celui de vacă, asta deoarece are o mulțime de proprități și beneficii asemănătate ca a celui de vacă.
El e considerat un elixir al tinereții deoarece conține un mare complex de vitamine pentru ten, păr, oase și unghii. Acesta e lipsit de colesterol, gluten și lactonează.
Laptele de migdale are foarte multă vitamina E și e un antioxidat natural care poate să prevină cancerul. El conține și vitamina A și are și proteine, Omega-6, azici grași, zinc, fier, postasiu, magneziu, dar și calciu.
Ce contraindicații are laptele de migdale
Deoarece migdalele sunt alimente goitrogenice, asta înseamnă că ele conțin chimicale naturale ce pot împiedica organismul să absoarbă iodul și să-l utilizeze, astfel că poate afecta tiroida.
El nu trebuie consumat foarte des și nu în exces, asta deoarece poate duce la formarea de tumori de tiroidă în cazul consumului exagerat.
Dacă tiroida ta e hipoactivă, atunci se recomandă să eviți laptele de migdale, iar de asemenea acest tip de lapte nu e recomandat bebelușilor.
Câte calorii are laptele de migdale
Chiar dacă are proprități comune cu laptele de soia, laptele de migdale are un număr mult mai mic de calorii.
Un pahar de lapte de vacă are aproximativ 140 de calorii, iar un pahar de lapte de orez are 120, asta în timp ce unul de soia are doar 80 de calorii. Iată că laptele de migdale are doar 40 de calorii sau 30, atunci când nu conține deloc zahar.
Laptele de migdale e și extrem de hrănitor și de sățios și se recomandă persoanelor care nu au probleme cu glanda tiroidă. El se poate consuma și în preparate precum se poate folosi și laptele de vacă sau cel de soia.
Citește și: Cele două ingrediente din bucătărie care fac minuni pentru pielea ta. Toată lumea le are!