Leguma care scade riscul de infarct și de AVC! O ai mereu în frigider
Publicat pe 07.12.2018 la 21:35 Actualizat pe 07.12.2018 la 21:42
Este un aliment minune care nu trebuie să lipsească din casă, mai ales în sezonul rece. Bogată în vitamine, minerale, această legumă are foarte puține calorii și cu siguranță o ai mereu în frigiderul tău.
Este un aliment minune care nu trebuie să lipsească din casă, mai ales în sezonul rece. Bogată în vitamine, minerale, această legumă are foarte puține calorii și cu siguranță o ai mereu în frigiderul tău.
Sfecla roșie are multiple beneficii pentru sănătate. Fie că o consumi crudă, în salate sau smoothie, sfecla roșie este considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume.
Ajută la menținerea tensiunii arteriale, previne boala cardiacă, inclusiv infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral. Sunt studii care au arată că sfecla poate reduce semnificativ tensiunea arterială cu până la 4-10 mm Hg pe o perioadă de numai câteva ore, scrie doctorulzilei.ro. Mai mult, previne cancerul. Betacianina, cea care dă culoare roșie este un antioxidant puternic, care are proprietăți de prevenire a cancerului.