Locul din casa ta care este mai murdar decât vasul de toaletă. Mulți au crezut că este vorba despre baie, dar s-au înșelat
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 23.07.2022 la 12:54
Actualizat pe 23.07.2022 la 12:54
Ai fi crezut că cel mai murdar loc din casa ta este toaleta, însă te-ai înșelat. În realitate, nici nu te-ai fi așteptat la acest loc, deoarece îl cureți frecvent, însă o simplă curățenie nu este de ajuns pentru a distruge toate bacteriile și germenii. Iată care este cel mai contaminat loc din casa ta și ce poți face pentru a preveni îmbolnăvirea!
- Locul plin de bacterii din casa ta
- Trebuie să ai o atenție sporită
- Trucuri pentru toate gospodinele
În general, gospodinele își petrec majoritatea timpului în bucătărie. Acesta este locul în care se află mai multe bacterii decât în baie. Prosoapele, bureții, lavetele, chiuveta, sunt pline de bacterii dăunătoare.
Locul din casa ta care este mai murdar decât vasul de toaletă
Conform unui studiu efectuat de specialiști, chiuvetele de bucătărie au mai mulți germeni decât chiuvetele de baie. Mai mult, cârpele și bureții de bucătărie sau lavetele sunt puternic contaminate cu bacterii dăunătoare, ceea ce înseamnă că o curățare generală poate fi destul de dificilă.
Aceste bacterii care se găsesc în bucătărie pot provoca diaree sau infecții cu simptome asemănătoare gripei, care sunt deosebit de periculoase pentru copiii mici, bătrânii și femeile însărcinate.
Specialiștii recomandă curățarea resturilor sau a murdăriei cu un prosop de hârtie și aruncarea acestuia imediat. Oamenii își dezinfectează scaunele de toaletă tot timpul, dar de cele mai multe ori uită că trebuie să fie atenți și în bucătărie.
De ce este bucătăria mai murdară decât toaleta
Deoarece este umed, chiuveta este un loc bun pentru dezvoltarea bacteriilor. Bacteriile se hrănesc cu resturile de alimente și se înmulțesc foarte ușor. Oțetul și sucul de lămâie pot curăța unele bacterii.
Și tocătorul este un mediu propice dezvoltării bacteriilor. Deși acesta este spălat frecvent, carnea crudă sau alte alimente pot lăsa în urmă salmonella și campylobacter. Pungile reutilizabile sunt adesea contaminate de bacterii din produse proaspete, legume și carne.
Riscul de contaminare bacteriană crește dacă pungile sunt folosite în mod repetat în mai multe scopuri fără spălare. Spălarea manuală sau spălarea la mașină a pungilor reduce potențialul de creștere a bacteriilor și contaminarea alimentelor.
Prosoapele de bucătărie sunt folosite în mai multe scopuri, de la ștergerea vaselor și a mâinilor până la curățarea altor suprafețe și aparate de bucătărie. Toate acestea le fac mediul perfect pentru creșterea și înflorirea bacteriilor.
Citește și: Bicarbonat de sodiu și oțet, soluție benefică pentru chiuvetă și cadă. Un truc ieftin, ușor și rapid