Locuri de poveste în România. Top 5 locuri pe care puțini români le cunosc
Publicat pe 09.11.2020 la 22:12 Actualizat pe 09.11.2020 la 22:12
România este o țară plină de surprize, pe care mulți străini își doresc poate și o viață întreagă să o viziteze și nu reușesc. Totuși, există unele locuri în această țară pe care nici românii nu le cunosc. Iată top 3 locuri de poveste din România.
- Top 3 cele mai frumoase locuri din România
- În ce localități de vis este de preferat să călătorești
Țara noastră este una plină de povești străvechi, un loc de unde au luat naștere popoare, unde s-au născut și crescut eroi, dar și unde s-au dus bătălii grele pentru supremație.
Viscri - Brașov
Toată această istorie rămâne „scrisă” pe plaiurile parcă neatinse de vreme pe care oricine ar trebui să le vadă cel puțin o dată în viață. Printre cele mai misterioase locuri din România se numărăr localitatea Viscri, din județul Brașov. Această localitate a fost foarte iubită de către membrii Familie Regale, mai ales de către prințul Charles.
Localitatea de un pitorism nemaiîntâlnit face parte din patrimoniul UNESCO, fiind protejat prin lege, an de an adunând mii de turiști pe străzile sale parcă din altă lume. Cine are ocazia să viziteze localitatea Viscri va putea dormi pe un pat vechi de 200 de ani, dar și să deguste tradiționalele bucate prahovene, așa cum numai țăranii de demult știau să facă.
În această localitate, principalul punct de atracție este Biserica Fortificată Viscri, o construcție în stil gotic, care datează încă din secolul al XIII-lea.
Biertan - Sibiu
O altă zonă mai puțin cunoscută de către turiști este satul Biertan, din județul Sibiu. Acesta este un sat medieval, construit în jurul unei biserici fortificate, toată așezarea luând naștere în secolul al XIII-lea. În anul 1397, satul Biertan a fost atestat ca cetate, pe lângă biserica din mijlocul așezării fiind „Camera Diavolului”.
Aici erau închiși cei care voiau să se despartă, iar tot ce aveau la dispoziție era o singură farfurie, o singură lingură și o singură furculiță, o singură cană, dar și un singur pat. Despre această cameră se spune că este atât de eficientă încât, în 400 de ani, un singur cuplu a ieșit din ea și s-a despărțit după.
Ciocănești - Moldova
Localitatea Ciocănești, din Moldova, este și ea un bun obiectiv turistic, mai ales datorită istoriei sale și a obiceiurilor inedite. Aici se încpndeiază cele mai frumaose ouă de Paște, operele de artă car eies din mîinile melșterilor făcând înconjurul lumii.
Tradiția pictrii ouălelor datează din anul 1950, modelele desenate urmând a se transpune și pe casele localnicilor.
Această practică a început încă de acum 16 ani, când autoritățile locale au decretat ca fiecare locuință nou construită să fie decorată cu motive populare ce se regăsesc și pe ouă.