Mămăliga, alimentul-minune pentru sănătate. De ce ar trebui să o consumi mai des

De Patrisia Brătan.
Publicat pe 19.08.2025 la 15:12
Actualizat pe 19.08.2025 la 15:12
Deși este un preparat tradițional românesc, aduce numeroase beneficii pentru sănătate și ajută la prevenirea mai multor afecțiuni. Consumat constant, alimentul sprijină buna funcționare a organismului. Iată ce vitamine conține!

Mămăliga conține numeroase vitamine
pexels
- Mămăliga, mai importantă pentru sănătate decât ai fi crezut
- De ce trebuie să o consumi mai des
- Conține numeroase vitamine
Mămăliga nu este doar un preparat sățios, ci și unul sănătos. Preparată din făină de mălai, aceasta conține mulți nutrienți care pot ajuta la prevenirea mai multor afecțiuni. Consumată regulat, mămăliga poate fi un aliat bun al sănătății.
Mămăliga conține multe vitamine
Porumbul, ingredientul de bază al acestui preparat, este bogat în acizi grași nesaturați, vitamina B, vitamina E și vitamina K. De asemenea, conține și minerale precum fier, fosfor, zinc și potasiu. Toate acestea contribuie la buna funcționare a sistemului nervos, a inimii și la producerea globulelor roșii. În plus, fibrele din porumb ajută la digestie și curăță organismul de toxine.
Vitamina E protejează împotriva artritei și ajută la scăderea colesterolului. Astfel, reduce riscul de a face arteroscleroza sau infarct.
Protecție împotriva bolilor digestive și metabolice
Un alt avantaj pe care consumul de mămăliga îl aduce este că poate înlocui pâinea. Mai ales dacă vorbim despre persoane care suferă de gastrită sau ulcer. Consumată caldă, mămăliga are efect calmant și reduce acidul din stomac.
De asemenea, mămăliga reglează nivelul de glucoză din sânge, iar aceasta este o veste bună pentru diabetici. Prin efectul său detoxifiant, ajută ficatul să neutralizeze substanțele care dăunează, iar astfel scade riscul de afecțiuni hepatice.
Citește și: Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în mămăligă să nu se lipească. Îi dă și o aromă delicioasă